Foto: gudrunsjoden.com
Inimesed
15. aprill 2021, 09:42

Rootsi moekunstniku kollektsioon tutvustab Muhu mustreid (1)

Kaheksa aasta eest Muhu mustritega talverõivad loonud rootslasest disainer Gudrun Sjödén valmistas saarte mustritest inspireeritud suveriiete kollektsiooni, vahendab Saarte Hääl.

Rootsi moekunstniku ja ettevõtja, omanimelise kaubamärgi looja Gudrun Sjödéni värvikireva suvekollektsiooni „Tagasi Muhusse“ kleidid, tuunikad ja seelikud on valmistatud looduslikest materjalidest – sealhulgas ökopuuvillast ja ümbertöödeldud puuvillast – ning kaunistatud tikanditega.

Samuti on rõivaesemed saadaval erinevates värvides – näiteks kleidi ja tuunika „Liiva“ värvivalikus on valge, hibiskusroosa ja türkiissinine, seelikul „Maasi“ aga kollane, kirsipunane ja must. Veel kuuluvad kollektsiooni Eesti kudumistraditsioonidest inspireeritud kardigan „Eesti“ ning kleit ja kardigan „Lill“. Retuuside „Oina“ trükimuster imiteerib kontrastset koekirja.

Oma loomingus erinevatele rahvustele omaseid elemente kasutanud Sjödén tutvus Muhu rahvarõivastega 2012. aastal, kui juhtus lugema ohtrate piltidega illustreeritud raamatut Eesti saartest ja Muhust.

Refereeritud artikli täistekst Saarte Hääles.