Kuninganna ja tema mees 2017. aasta mais. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. aprill 2021, 11:56

EHMATAV SEIK: kui kuninganna sureb, kaevatakse Philip hauast välja (32)

99 aasta vanuselt surnud prints Philip maetakse laupäeval kirstus, mis on Daily Maili teatel teda juba mitukümmend aastat oodanud. Kuid kirst on valmistatud erilisest materjalist.

Elizabeth II abikaasa sõidutatakse Windsori lossi püha Jüri kabelisse surnuautol, mille prints ise disainis – tegu on koostöös sõjaväega välja töötatud lahtise Land Roveri hübriidiga. Praegu hoitakse printsi surnukeha Windsori lossi erakabelis.

Vaatamata keskkonnasõbralikule ning veidi ekstsentrilisele saabumisele kirikusse on Philip traditsioonilises, harilikust tammest valmistatud kirstus, kirjutab Daily Mail. Printsi kirst valmis juba aastakümneid tagasi nagu ka kuninganna sark.

Briti lehe teatel on kombeks Briti kuningliku pere liikmeid matta pliivooderdusega kirstus – see materjal hoiab niiskuse eemal ning surnukeha säilib kauem. Printsess Diana kirst oli nii raske pliivoodriga, et kaalus veerand tonni!

Iltalehti teatel peab Philipi kirst hästi vastu pidama, sest kuninganna surma järel kaevatakse see uuesti välja. Esmalt langetatakse sark püha Jüri kabeli all asuvasse kuninglikku hauakambrisse. Kui Elizabeth II sureb, sängitatakse mõlemad kirstud Windsori lossi territooriumil asuvasse Frogmore Gardensisse.

Soome leht lisab: näiteks Elizabeth II isa George VI mälestuskabelisse on maetud ka kuninganna ema ning noorem õde Margaret.