"Puuduta mind" - Sirje Presnal; Anu Saagim; Heli Ayera Salf
Puuduta mind
1. mai 2021, 08:20

Külaliseks on valge Wicca nõid, šamaan ja pühitsetud Avaloni preestrinna Heli Ayera Salf

„PUUDUTA MIND“ 181. SAADE | Täna tähistagem sensuaalsuse, seksuaalsuse ja uute alguste tegemise püha! (1)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi külaliseks on valge Wicca nõid, šamaan ja pühitsetud Avaloni preestrinna Heli Ayera Salf.

Saates räägime valge Wicca nõia, šamaani ja pühitsetud Avaloni preestrinnaga maaema austamise ja tänamise pühast. 

Nõiatraditsioonis kustutakse volbripidustusi hoopis Beltaneks. Iidsetel druiididel ja keldi nõidadel on Beltane maaema austamise ja tänamise püha, mil tehakse tuld ja ülistatakse naisi kui elu loojaid ning loomulikult pidutsetakse.  

Maaema pühitsemise päev on tugevalt seotud just naiselikkuse ja iluga. Pittu minnakse pikkade seelikutega ja lillepärjad peas või lilleke juustes.  "See on sensuaalsuse, seksuaalsuse ja uute alguste tegemise püha, manifisteerimiste aeg kõigil tasanditel," teab nõid Heli Ayera. "Beltane värvid on naistel valge ja punane ning meestel roheline. „Naised kehastuvad õiteks ja mehed on need põõsad ja puud, mille küljes õied kasvavad. Vanasti öeldi ka, et Beltane pühade ajal sõlmitud abielu kestab kaua.“

Vaata videot!

Edasi lugemiseks: