Prints William koos vanaema ja vanaisaga 2015. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. aprill 2021, 16:42

Prints William avaldas liigutava järelehüüde oma vanaisale Philipile

"Hakkan oma vanaisast puudust tundma, kuid tean: ta tahaks, et me jätkaksime tööd," kirjutab prints William oma järelehüüdes 99 aasta vanuses surnud prints Philipile.

Cambridge'i hertsog avaldas oma abikaasa Catherine'i tehtud foto, kus nende esikpoeg, toona kaheaastane prints George Sandringhami lossi juures vanaisa seltsis aega veedab. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

"Mu vanaisa sajandipikkust elu määratles teenistuses olek - oma kodumaa ja Rahvaste Ühenduse, oma abikaasa ja kuninganna ning meie pere teenistuses," kirjutab tulevane troonipärija. "Mul on vedanud, et mind ei juhatanud mitte üksnes tema eeskuju, vaid ka tema jätkuv juuresolek ka mu täiskasvanueluelus - nii headel kui raskeimatel aegadel. Jään alati tänulikuks, et mu naisel oli nii palju aastaid aega õppida mu vanaisa tundma, jään tänulikuks heasüdamlikkuse eest, mida vanaisa tema suhtes ilmutas."

Prints ei kavatse iialgi endastmõistetavaks pidada tema enese laste mälestusi oma vanavanaisast, kes nad oma kalessi peale võttis. Prints George, printsess Charlotte ja väike Louis on osa saanud Philipi nakatavast seiklushimust ja üleannetust huumorimeelest. 

"Mu vanaisa oli erakordne mees ja kuulus erakordsesse põlvkonda. Jätkame Catherine'iga tegutsemist tema soovide kohaselt ning kuninganna toetamist eelseisvatel aastatel. Hakkan oma vanaisast puudust tundma, kuid tean: ta tahaks, et me jätkaksime tööd."