Kate Garraway ja Derek Draper 2010. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
12. aprill 2021, 16:11

Briti teletähe mees pääses aastase Covidi-intensiivi järel viimaks koju (1)

Brittide menuka hommikusaate "Good Morning Britain" juht Kate Garraway on avameelselt rääkinud oma mehe rängast võitlusest koroonaviirusega. Mullu märtsis Covidi diagnoosi saanud Derek Draper vaakus ligi aasta aega hinge ning pääses alles nüüd koju - inimvarena. 

Arstide sõnul on Draper kõige kauem intensiivravil viibinud koroonapatsient kogu Suurbritannias. Suurema osa aastast oli Derek kunstlikus koomas ja hingamisaparaadi küljes, sest viirus oli tema orgismis hirmsat laastamistööd teinud, kirjutab Iltalehti. Septembris kirjutas Briti meedia, et Draper on haiglas 50 kilo alla võtnud. Korduvalt surmasuus olnud, kuid tänu arstidele võitlusest eluga välja tulnud mehe katsumusi kajastab dokfilm "Finding Derek".

Kate Garraway säilitas vaatamata mustadele muremõtetele siiski lootuse ning hoidis fänne oma mehe tervisliku seisundiga kursis. Detailid on südantlõhestavad: kui Draper novembris viimaks teadvusele toodi, suutnud ta kuuldavale tuua üheainsa sõna. "Valu."

Daily Maili teatel on Draper nüüdseks koju pääsenud, kus lisaks abikaasale ootasid teda tütar Darvey (15) ja poeg Billy (11). Mees puhkes lapsi nähes meeleliigutusest nutma. "Ta sai aru, et on kodus," kommenteeris Garraway. "Ta reageeris kogu aeg, aga ei suuda rääkida," seletas Kate. Derek ei suuda esialgu ka liikuda, nii et naine vajab tema eest hoolitsemisel abi. Iltalehti teatel võivad koduse ravi kulud küündida kümnetesse tuhandetesse eurodesse.