Inga TislarFoto: Erlend Štaub
Inimesed
12. aprill 2021, 15:32

Inga meenutab esimest muusikaprojekti: tollal ei saanud minust midagi välja, olin hall hiir ja noogutasin vaikselt

"See on üks etapp, millele olen väga tänulik, sest bändi algusaegadel olin täiesti teine inimene," räägib lauljatar Inga Raadio 2 saates "Röster" oma esimesest suurimast muusikaprojektist La La Ladies. Bändis tegid kaasa lisaks talle ka Kethi Uibomägi ja Diana Varik

"Kui praegu räägin raadios vabalt, siis see on suuresti tänu sellele projektile. Tollal ei saanud minust mitte midagi välja, olin hall hiir ja vaikselt noogutasin ja rääkisin ainult vajalikku. Diana ja Kethi pidid minuga palju tegelema, et saada infot välja. Kuni ühel hetkel käis klõps ära ja nüüd mulle väga meeldib rääkida," räägib Inga. 

Inga liitus bändiga aasta hiljem ja asjad hakkasid kohe veerema. "Siis tuli kohe "Eesti laul" otsa ja väga palju esinemisi oli. Minu jaoks oli see uus asi, et igal nädalavahetusel on mitu esinemist," meenutab ta. 

Lauljatari sõnul õpetas kogu projekt talle head tööeetikat ja suhtumist töösse. "Nii, et teedki seda rõõmuga ja pead valmis olema ning mingeid asju ohverdama, aga see oli lahe minu jaoks," ütleb Inga. Eriti tore, et tema kõrval olid toona Kethi ja Diana. "Nad on minust vanemad, enesekindlamad ja teadjamad naised, mul oli turvaline nendega sinna nii-öelda ookeanisse hüpata."

"Tegime bändi kolm aastat tegime ja selle aja jooksul sirgus minust täiesti teine inimene. Oleme palju reisinud ja paljudes kohtades esinenud - Liibanon, New York, Sydney, Dubai... Need on sellised kogemused ja elamused, mida ei saa unustada," arvab Inga. 

Bändi laialiminek tuli Inga sõnul loomulikult ja õigel ajal. "See on asjade loomulik protsess, sest tahtsin niikuinii teha sooloprojekti ja olin samal ajal Otsakoolis ka. Kuidagi läksid asjad sinnamaale, kus olin just lasknud esimese singli välja ja ootamatult sattusin Eesti Laulule," rääkis ta. "Paljud on arvanud, et läksime selle pärast laiali. Ei läinud, me lihtsalt otsustasime, et on aeg ja on hea minna heas kohas laiali."