Prints Harry 2018. aastal. Vanaisa matustel ta ilmselt mundrit ei kanna, sest Briti kuningakojast lahkudes oli Harry sunnitud loobuma kõigist sõjaväelistest rollidest. Foto: Zuma Press/Scanpix
Inimesed
12. aprill 2021, 09:41

Prints Harry naasis vanaisa matusteks Inglismaale Meghanita (40)

Prints Harry saabus pühapäeval, kaks päeva pärast oma vanaisa prints Philipi surma, enam kui aastase eemalviibimise järel Inglismaale. Harry ja tema vanema venna Williami omavaheline käitumine on laupäeval televisioonis üle kantava matusetalituse enim jälgitavaid detaile. 

Ajakirja People teatel saabus koos perega Californias Santa Barbaras elav 36aastane prints pühapäeval Heathrow' lennuväljale. Kodumaal polnud ta käinud üle aasta. Abikaasa Meghanit Harry seltsis ei olnud – teist last, tütart ootav Sussexi hertsoginna jäi arsti soovitusel USAsse. Vanuse tõttu on Meghan riskirase, liiatigi elas ta eelmisel suvel üle raseduse katkemise. 

Daily Maili teatel peaks Ühendkuningriiki saabuja püsima kümme päeva koroonakarantiinis. Teisel ja kaheksandal päeval peaks isik tegema uue Covidi-analüüsi. Ent Elizabeth II abikaasa saadetakse viimsele teele juba laupäeval. Prints Harry puhul tehakse koroonaprotokollis erand. Matuseteenistus toimub Windsori lossi püha Jüri kabelis, kus 2018. aasta mais olid toimunud Harry ja Meghani pulmad. 

Sussexi hertsogipaari hiljutise pommintervjuu järel on Harry ja tema pereliikmete suhted taas ülipingelised – Harry rääkis, kuidas isa Charles polnud pärast Megxiti-plaani selgumist tema telefonikõnesid vastu võtnud ning kuidas pere oli tema rahakraanid kinni keeranud. Kuid Harry ütles, et Meghan oli vabastanud ta lõksust – isa Charles ja vend William olevat aga kuningliku elu lõksus edasi.