Video: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
11. aprill 2021, 13:46

GALERII JA VIDEO | VAIM EI VAIBU! Protestijad kogunesid taaskord Toompeale ja Vabaduse väljakule, politsei viis mitu inimest ära (454)

Meeleavaldajad kogunesid pühapäeval 11. korda järjest Tallinna kesklinna, et avaldada meelt koroonapiirangute ja riigikogus menetluses oleva nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muutmise eelnõu vastu. 

Võrreldes laupäevaga, pani politsei riigikogu ette rohkem tarasid. "Terviseameti hinnangul ei olnud eile Toompeal hajutatus haiguse leviku tõkestamiseks piisavalt tagatud, seetõttu piirasime Toompeal veel ühe ala, kuhu inimesed seni väljaspool aedasid kogunesid," teatas Põhja prefektuur Facebookis. 

Riigikogu ees oli näha ka EKRE rahvasaadikut Peeter Ernitsat, kes rääkis kohale tulnud meeleavaldajatega. Protestijatega liitus aga näiteks Varro Vooglaid. 

Pärast keskpäeva liikus rahvamass Toompealt Vabaduse väljakule, kus oli kogunemiseks rohkem ruumi. Korrakaitsjad liikusid nendega kaasa, Delfi teatel viidi ka protestilt minema üks agressiivselt meelestatud meesterahvas. Lisaks tungis üks naine kallale operaatorile, mistõttu toimetati ka tema politseinike poolt eemale rahunema.

Vabaduse väljakul tehti ka üks suur grupikalli. 

Vabaduse väljakul viibiva Õhtulehe fotograafi sõnul muutus kella 14 muutus olukord pingelisemaks, kui politsei eemaldas hinnanguliselt 200 meeleavaldaja hulgast veel ühe isiku, kes alles hiljaaegu oli meediale öelnud, et soovib Kaja Kallase asemel riiki juhtida. Füüsiliselt eemaldati ka naine, kes takistas politseibussi liikumist. 

Fotograafi sõnul mängis sotsiaalmeedias maski- ja vaktsiinivastasusega silma paistev tšellist Silvia Ilves Eesti hümni. Ühtlasi torkab silma politsei suur kohalolek ning enamjaolt on protesteerijad rahulikud, aeg-ajalt skandeerides "Vabadus!".  

Põhja prefektuur teatas kella 15 paiku sotsiaalmeedias, et kümne päeva jooksul on alustatud seitse menetlust avaliku koosoleku rikkumise kohta, pühapäeval alustati kaks menetlust. 

"Terviseamet tegi päeva jooksul kolm ettekirjutust 2+2 nõude rikkumise kohta ja neist ühel juhul ettekirjutust ei täidetud ning sellele inimesele määrati 500 eurot sunniraha. Piirangute rikkumise tõttu oleme jaoskonda toimetanud viis inimest," kirjutas Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

Ööpäevaga lisandus 438 positiivset koroonatesti, haiglaravi vajab 589 patsienti. Koroonaviirus on nõudnud kokku 1028 Eesti inimese elu.