"Hommikusöök staariga" - Nõia-Ints
Inimesed
18. märts 2022, 09:48

Indrek Leibur suri 17. märtsil 44aastasena. Taasavaldame tema mälestuseks intervjuu, mis ilmus 2021. aasta 11. aprillil.

ÕL ARHIIV | VIDEOINTERVJUU | Nõia-Ints: naised, palun ärge kirjutage mulle siivutuid kirju ja soovige minuga kokku saada! (16)

"Kooliajal olin lihtsalt Pusa. See tuli minu toonasest perekonnanimest Puusepp. Minu pärisnimi on Taavo Einsoo. Kasuperes pandi mulle nimeks Indrek Puusepp. Neile ei meeldinud minu pärisnimi. Indrek Leibur sai minust Tartu vanglas aastal 2007, kui abiellusin naisvangiga, kelle nimi oli Karmen Leibur. Kui ta vabanes, siis võis teha vanglasse kolmepäevaseid külastusi. See oli tegelikult ka üks põhjustest, miks ma abiellusin, sain vähemalt aeg-ajalt pisut lõõgastuda," pajatas meie esimeses intervjuus Nõia-Ints. 

Meie esimeses intervjuus paotas Nõia-Ints pisut ust oma lapsepõlve.

Indrek, pärisnimega Taavo Einsoo on pärit paljulapselisest perest. Kahjuks viidi kuus venda ja kolm õde juba pisikeste põnnidena lastekodusse. Mees ei tea tänaseni, miks lapsed emalt ära võeti. Viiratsi lastekodust võeti väike poiss koos kaksikõde Ingaga kasuperre. Samuti Võrru. Kuna tema nimi kasuvanematele ei meeldinud sai ta uueks nimeks Indrek Puusepp. Alguses oli kõik hästi. Kui lapsed läksid kolmandasse klassi, hakkas kasuisa jooma. Purjus mees muutus vägivaldseks ning viskas 9-aastase poisi kodunt välja. Algasid hulkumised, koolist popi viskamised, pisivargused – nii oligi tee sillutatud  kuritegevusele.

Täna on Indrek 44. aastane, sellest 22 aastat on ta istunud erinevates vanglates, viimased neist Jämejala Psühhiaatriakliinikus. „Kui sinna satud, võib juhtuda, et sa ei pääse sealt kunagi,” ütleb Ints. „Sealt viiakse sind otse hooldekodusse ja ongi kogu elu.”

Kuidas Indrek sealt siiski pääses ning Tinderist endale kihvti naise ja kasupoja leidis, vaata  videost!

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99