Jaak AhelikFoto: Robin Roots
Inimesed
10. aprill 2021, 10:50

Jaak Ahelik Toompea protestidest: suhtumine, et kõik meeleavaldajad on lamemaalased ja lollid, on vale (142)

Toompea protestil osalenud muusik Jaak Ahelik (61) ütleb Kroonikale, et jagab osasid meeleavaldajate seisukohti: "Kõike jagada on iga asja puhul natuke rumal. Aga teatud põhimõtted peavad inimesel olema – kui neid ei ole ja inimene laseb end hirmutada igasugusel saastal, siis see inimene ongi nõrk."

Aheliku sõnul olid meeleavaldajad rahumeelsed ja toredad. "Aga nende laialiajajad – ma ei pea silmas politseid, vaid teisi inimesi – olid agressiivsed ja jõulised. Suhtumisega, et kõik meeleavaldajad on lamemaalased ja lollid," ütleb muusik ja põrutab, et ta nimetab inimesi, kes tulid rahumeelseid meeleavaldajaid laiali ajama, Eesti küüditajateks.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Sel ja möödunud nädalal kogunesid sajad inimesed Riigikogu hoone ette, avaldamaks meelt nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muutmise, koroonapiirangute, maski kandmise nõude ning vaktsineerimise vastu.

Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muudatus võimaldaks tulevikus lisaks terviseametile ka politseil trahvida haiguste leviku takistamiseks määratud piirangute rikkujaid, vahendas "Aktuaalne kaamera". Siseminister Kristian Jaani selgitas uudistesaates, et seaduse muutmisel politsei oma töömeetodeid ei muuda ja seda on vaja bürokraatia vähendamiseks.

"See uus eelnõu, mis täna riigikogu menetluses on, annab võimaluse, et me saaksime rohkem bürokraatiavabalt olla abiks terviseametile – kui terviseamet on välja kuulutanud, et riigis on hädaolukord, siis kaasata politsei- ja piirivalveametit, kaasata võivad nad ka teisi asutusi," rääkis Jaani.