Kuninglik paar 2017. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
10. aprill 2021, 09:50

Leht: kuninganna ei lubanud Philipit uuesti haiglasse viia (7)

Eile hommikul 99 aasta vanuses lahkunud prints Philipi viimaste elupäevade kohta laekub uut infot. Daily Maili andmeil oli Elizabeth II oma armsa kaasa voodiveerel.

Õukonna teatel suri Edinburghi hertsog reede hommikul Windsori lossis. Saja aasta juubelini jäi monarhi abikaasal vaid kaks kuud ja üks päev. Veebruari keskel oli Philip toimetatud Londoni haiglasse, kus tal diagnoositi infektsioon. Varasema südamehäda tõttu tehti vanahärrale märtsis operatsioon, kuid 16. märtsil pääses ta tagasi Windsori lossi oma kalli Lilibeti seltsi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Daily Maili andmeil suri Philip Windsori lossis oma eraapartemendis. Kuigi õukondlased surma üksikasju ei paljasta, usutakse, et Elizabeth II viibis oma mehe surivoodil. Lehe teatel halvenes Philipi seisund neljapäeval üleöö ning insaiderid hoiatasid, et prints on tõsiselt haige. Kuid kuninganna välistas põdura abikaasa haiglasse viimise. Daily Telegraphi teatel soovis Philip surra omaenda voodis ja omaenda tingimustel. 

Briti ajakirjanduse andmeil saadetakse prints viimsele teele Windsori lossi St George'i ehk püha Jüri kabelist ning maetakse lossi territooriumile. Suure tõenäosusega toimub matusetalitus järgmisel laupäeval.