Foto: Harpo Productions / Reuters / Scanpix
Inimesed
9. aprill 2021, 09:44

Harry ja Meghani koju on saabunud politsei üheksa kuu jooksul üheksal korral (9)

The Telegraphi andmeil on Santa Barbara maakonna politsei saanud prints Harry ja Meghan Markle'i koju üheksa kuu jooksul koguni üheksa väljakutset. Nii pole ime, et Sussexi hertsogipaar Oprah' intervjuus oma turvalisuse pärast muret väljendas.

Sestsaadik, kui kuninglik paar mullu juulis koos aastase poja Archiega Santa Barbara lähistele Montecitosse kolisid, on politsei saanud nende häärberisse arvukaid väljakutseid. Tegu on olnud nii telefoniväljakutse kui alarmi aktiveerumise ja kinnisvaravastaste kuritegudega, kirjutab Briti leht.

Sissekolimise kuul kutsuti Harry ja Meghani häärberisse politsei lausa neljal korral – alati öisel ajal. Kolmel korral olnud tegu alarmi aktiveerumisega, ühel puhul telefoniväljakutsega. Jõuluõhtul elas hertsogipaar üle eriti närvesööva vahejuhtumi: keegi 37aastane mees oli nende valdustesse tunginud. Seoses samasuguse intsidendiga kutsuti politsei 26. detsembril.

Viimati sai politsei Harry ja Meghani koju väljakutse 16. veebruari öösel. 

Prints rääkis Oprah' saates, et kolis perega oma ajutisest kodust Los Angelesse turvakaalutlustel. "Kõige suurem mure oli see, et Kanadas teise inimese majas elades öeldi mulle lühikese etteteatamisega, et meilt võetakse turvateenistus." See oli kuningakoja reaktsioon Sussexite lahkumisele Põhja-Ameerikasse ja kuninglikest rollidest taandumisele. "Selleks ajaks oli meie täpne asukoht kogu maailmale teada," nentis Harry ja meenutas oma mõttekäiku: "Oot-oot, võib-olla suletakse piirid, meilt võetakse turvamehed ära, kes teab, kui kaua lockdown kestab, maailm teab, kus me oleme, see pole turvaline, me vist peame siit lahkuma."

Meghan ütles, et oli isiklikult kuninglikule perele kirjutanud ning anunud, et nad Harrylt isiklikke turvamehi ei võtaks: prints sai oma naise sõnul tapmisähvardusi. 

Harry põhjendas ka enda ja Meghani otsust Netflixi ja Spotifyga koostöölepingud sõlmida asjaoluga, et perekond sulges tema rahakraanid ning ta pidi oma pere julgeoleku kindlustamiseks raha hankima.