VÄGEV JA ISIKUPÄRANE: Vivienne Westwood 2017. aastal Londoni moenädalal oma sõu järel lavale saabumas.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
30. detsember 2022, 08:06

Maailmakuulus moekunstnik suri 29. detsembril 81aastaselt. Õhtuleht taasavaldab sel puhul loo, mis ilmus esmakordselt 8. aprillil 2021.

ÕL ARHIIV | Vivienne Westwood: „Olen alati olnud mässaja.“ (1)

Räbalatest T-särkidest udupeente korsettideni, lateksist ja nahast ontliku tviidi ja šotimustrini – Vivienne Westwood on pool sajandit moeareenil püsinud ning rõivastanud punkareid, printsesse ja peaministreid. „Olen alati olnud mässaja,“ tõdes Briti moekunsti esileedi mulluses intervjuus. Heidame pilgu tema märgilistele moehetkedele ja elu tähtsaimatele meestele. 

Vivienne Westwoodi karjäärile pani aluse lennukas koostöö toonase kallima Malcolm McLareniga. Nad olid tutvunud ühes mahajäetud hoones, kuhu algklassiõpetaja Vivienne oli koos pisipoeg Beniga põgenenud oma mehe Derek Westwoodi eest. Ka Malcolm sigitas Vivienne'ile poja, kuid tundis 18aastase kunstitudengina hirmu isakohustuste ees. Õigupoolest palus ta naisel aborti teha ning Malcolmi vanaema andis selleks rahagi. Ent Vivienne'i reageering on juba müüdiks saanud: ta ostis abordiks mõeldud raha eest kašmiirist pulloverikomplekti ning sünnitas 1967. aastal poja, kes sai nimeks Joe.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99