Marten KuningasFoto: Martin Ahven
Inimesed
8. aprill 2021, 12:26

Marten Kuningal uus väljakutse: olen piinlikkusest üle saanud

Ansambli Miljardid ninamees, laulja Marten Kuningas on võtnud omale uue eesmärgi - aastaid luuletusi kirjutanud mees paneb kokku oma esimest luulekogu!

"Luulest hakkas pihta minu muusikaline teekond," räägib ta "Ringvaatele" antud intervjuus ja lisab, et ka bänditegemine sai alguse just luuletustele tuginedes.

Esimesed read pani Marten kirja enne teismeiga ja kui koolis igav oli, kirjutas ta aga riime. "See on midagi, mida mulle on kogu aeg teha meeldinud," sõnab ta. 

Oma esimese luulekogu tarbeks on mees läbi vaadanud kümneid oma vanu kirjutisi. Ta tunnistab, et on paljud luuletused ka ümber kirjutanud, kuid on ette tulenud ka seda, et Marten on algse teksti juurde tagasi pöördunud. "Ei tasu liialt üle toimetada."

"Olen piinlikkusest üle saanud. Põhjus, miks tahan need välja anda, on et julgen seda teha," sõnab ta ja ütleb, et vaatab oma tekste kaastundliku, uid sooja pilguga. "Seal on tekste ja kohti endast, mida varem ei julgenud avalikkuse ette tuua. Nüüd mõtlen, et mis ma neist ikka kaasas kannan, lasen minema ja lendu."