Foto: Envato Elements
Sisuturundus
14. aprill 2021, 13:14

Just nende viie aine tarbimine aitab sul end viiruste eest kaitsta!

Me kõik oleme väsinud ja tüdinud koroonaviirusega tekkinud piirangutest ja pidevast nakatumisohust. Paraku on enamik ekspertidest arvamusel, et uus viirus ei kao täielikult niipea ja meil kõigil tuleb kohaneda ning õppida elama koos selle nähtamatu vaenlasega. Lisaks koroonaviirusele on meie ümber veel ka teised „tavalised“ viirused – rinoviirus, paragripp, gripp.

Selle valguses on oluline teada, mida igaüks ise lisaks maskikandmisele ja kontaktide piiramisele teha saab, et nakatumisohtu vähendada ja haigestumise korral mitte põdeda raskelt. 

Kuidas saame end kaitsta?

Arstid soovitavad meil kõigil rakendada selliseid elustiilimeetmeid, mis vähendavad nakatumise riski ja aitavad haigestumise korral kiiremini ja täielikult paraneda. Nende meetmete hulka kuuluvad mitmekesine toit, piisav uni, piisav vedeliku tarbimine, värskes õhus ja looduses viibimine, liikumine, suitsetamisest loobumine ja alkoholi tarbimise piiramine.

Sotsiaalse distantseerumise tingimustes on väga tähtis ka vaimse heaolu säilitamine. Sellised tegevused, nagu jooga, lõõgastus- ja meditatsioonitehnikad, jalutuskäigud looduses, tantsimine, muusika kuulamine ja distantseeritud sotsiaalne suhtlus alandavad stressi ja vähendavad pealesunnitud isolatsioonist ja üksindusest tingitud negatiivsust, ärevust ja lootusetust.

Abiks on küüslauk, sibul ja apelsinid

Organismile on kõige suuremaks abiks viirusega võitlemisel mitmekülgne toit. Toitumise osas on üks üldine soovitus – taimse toidu osakaal võiks olla tavapärasest suurem.

Toiduainete valikul on mõistlik arvestada toitumisteadlaste soovitustega. On mitmeid toite, milles sisalduvad vitamiinid, flavonoidid ja teised kasulikud ained toetavad immuunsüsteemi ja aitavad organismil viirustega toime tulla. Siin on abi rahvatarkusest: viirusnakkuste perioodil aitavad haigestumisest hoiduda küüslauk ja sibul, samuti tsitrusviljad, eriti apelsinid.

Toitumissoovituste järgimisel tuleb aga meeles pidada, et viirusnakkuste perioodil ja nakatumise järgselt vajab meie organism mitmeid aineid tunduvalt suuremas koguses, kui me toiduga kätte saame. Seetõttu soovitavad arstid kasutada lisaks vitamiinipreparaate ja teisi toidulisandeid, et oma tervist säilitada ja organismi vastupanuvõimet tugevdada.

Mida leiab apteegist viirusnakkuste vastu?

Alates uue koroonaviiruse leviku algusest on kogu maailma arstiteadlased püüdnud leida aineid, millel oleks kõige suurem potentsiaal kaitsmaks organismi selle viiruse eest. Hinnates mitmete erinevate bioaktiivsete ainete positiivset mõju nendel inimestel, kes ei haigestunud üldse või kellel esinesid ainult kerged haigusnähud, tegid juhtivad teadlased kindlaks viis ainet, millel on kõige tugevam viirusvastane jõud. Neist ainetest kolm – vitamiin C, vitamiin D ja tsink – on juba pikemat aega tuntud oma immuunsüsteemi toetava ja viirusnakkust pärssiva mõju poolest. Ülejäänud kaks ainet – kvertsetiin ja melatoniin – on uued, aga samas väga tugevad „võitlejad“ viirusvastasel rindel. Kõik need viis ainet on lülitatud ka mitmetesse COVID-19 ravijuhistesse (näiteks raviprotokoll I‑MASK+).

Uuringud koroonaviirusesse nakatunud inimestega:

Uuringute tulemuste ja tippteadlaste soovituste põhjal on loodud uus komplekspreparaat Imunosil Virufix, mis sisaldab kõiki neid viit ainet. Virufix pidurdab viiruste rakku tungimist ja paljunemist ning aitab viirusnakkuse sümptomitega paremini toime tulla. Toote koostis on üles ehitatud selliselt, et kõik bioaktiivsed ained on siin efektiivseimates annustes ja kõige paremini toimivas vahekorras. Virufix on mõeldud positiivsetele inimestele, kes ei ole passiivsed ega jäta enda tervist saatuse hooleks ning teevad kõik endast oleneva haigestumise vältimiseks.

Nüüd on Imunosil Virufix saadaval ka Eesti apteekides. Hetkel saab selle soodushinnaga SIIT!