Ayanna Williams lasi oma rekordküüned maha lõigata, sest igapäevaelu oli muutunud liiga tülikaks. Foto: Guinness World Records/VIDA PRESS
Inimesed
8. aprill 2021, 10:38

VIDEO | Maailma pikimate küüntega naine lasi oma au ja uhkuse maha saagida (5)

2017. aastast maailma pikimate küüntega naise tiitlit kandev Ayanna Williams loobus viimaks oma rekordküüntest, mida ta oli kasvatanud ligi 30 aastat.

USAs Houstonis elava Williamsi kümne sõrmeküüne kogupikkuseks mõõdeti 2017. aastal 578,4 cm. Toona kulus ameeriklannal küünte lakkimiseks iga kord kaks pudelit lakki. Kuid rekordiomanik lasi küüntel aina kasvada ning hiljuti mõõdeti nende kogupikkuseks lausa 733,55 cm! Lakki läks nüüd juba kolm kuni neli pudelit. 

Hiljuti pöördus Ayanna aga dermatoloogiaspetsialist dr Allison Readingeri poole, kes tema küüned ketassaesarnase seadmega maha saagis. Rekordiomanik tunnistas ajakirja People teatel, et tema tunded on vastakad. "Ma kasvatasin neid küüsi ju 28-29 aastat." Kuid igapäevaelu oli muutunud nii keeruliseks, et Williams otsustas rekordküüntest loobuda. "Pean oma liigutustega väga-väga ettevaatlik olema. Tavaliselt valmistan mõttes juba järgmist sammu ette, et ma endale küüntega haiget ei teeks või küüsi ei murraks," rääkis ta. 

Protseduuri järel väljendas Ayanna arstile vaimustust. Sõrmenukkidel olevat kohemaid kergem tunne olnud. Lühikeseks ei kavatse ta oma küüsi siiski jätta, vaid asub neid edasi kasvatama. Mahalõigatud küüsi hakatakse säilitama Floridas Orlandos muuseumis Ripley's Believe It or Not!.