Foto: Facebook
Inimesed
7. aprill 2021, 10:09

Iluduskuninganna jäi tverkimisvideo tõttu kroonist ilma (2)

Paapua Uus-Guinea iluduskuningannalt võeti The Guardiani teatel tiitel, sest ta jagas sotsiaalmeedias oma tverkimisvideot.

25aastane Lucy Maino, kes tegutses ka oma kodumaa naiste jalgpallikoondise kaaskaptenina, sai seksika tantsuvideo eest sotsiaalmeedias kõvasti nahutada – kriitilisi kommentaatoreid oli tuhandeid. Kuigi TikTokis on sellised klipid levinud, väitsid kriitikud, et naisele, kes peaks teistele eeskuju andma, ei sobi säärase video avaldamine.

Video ja kriitikatulva järel „vabastas“ missivõistluse korraldaja Miss Pacific Islands Pageant PNG Maino tema kohustustest. Maino oli kroonitud missiks 2019. aastal, kuid jätkas pandeemia tõttu missikohustuste täitmist.

Mitmed on missiorganisatsiooni otsust kritiseerinud, kirjutab The Guardian – see pidavat olema järjekordne tõend riigis valitsevast naistevihkajalikkusest. „Olen kindel, et kui mõni meessoost avaliku elu tegelane TikToki video teeks, naeraksime kõik või koguni kiidaksime teda,“ ütleb anonüümsust eelistav endine Miss Paapua Uus-Guinea.