Freddie Mercury 1975. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
6. aprill 2021, 16:09

Freddie Mercury pruut pihib päevast, mil ta mõistis: tema kallim on gei (1)

Freddie Mercury esimene sõbratar Rose Pearson räägib värskes dokfilmis, kuidas ta mõistis, et Freddie on gei, ning katkestas suhte.

Mercuryga kunstikolledžis tutvunud Rose meenutab dokfilmis "A Life in 10 Pictures" ("Elu kümnes pildis"), kuidas ta käis koos Freddiega Londonis Victoria ja Alberti muuseumis vaatamas alasti maadlevate meeste fotosid. See juhtus enne ansambli Queen moodustamist. Tegu oli inglise fotograafi ja filmipioneeri Eadweard Muybridge'i näitusega. "Nägin, kuidas Freddie oli neist [fotodest] sisse võetud moel, mis oli midagi enamat kui kunsti nautimine," vahendab Daily Mirror Rose'i sõnu. 

Seejärel läinud noored vaatama Ken Russelli filmi "Women in Love", mis omal ajal oli kõmuline kahe meesnäitleja alastimaadluse poolest. "Maadlustseen lõi Freddie pahviks," meenutab Rose. "Ta tahtis kinosse jääda ja seda kõike uuesti vaadata."

Rose'il võttis südame alt külmaks. "Mitte et see oleks halb film olnud, vaid sellepärast, millele see kõik vihjas. See oli pöördepunkt." Naine kinnitab, et tema suhe Freddiega oli olnud nii nii emotsionaalne kui ka füüsiline, kuid ühtlasi olid tal oma kallima suhtes emalikud tunded. Näinud Mercury reaktsiooni alasti maadlevatele meestele, jättis Rose ta maha ega rääkinud temaga enam iialgi.