Jalmar VabarnaFoto: Aldo Luud
Inimesed
6. aprill 2021, 13:53

ANNA HOOGU! Jalmar Vabarna puhub Treski küünile taas elu sisse ja täidab suure unistuse: minu elu suurim panus kodukandi kultuuriellu

Muusik Jalmar Vabarna ostis omale kaheksa aastat tagasi Setomaale talu, millest sai kontsertpaik Treski küün. 2019. aastal rääkis mees Õhtulehele, et saadab küüni puhkusele. "Number üks põhjus on see, et panused oma isikliku karjääri arendamisele on kõige kõrgemad. Teiseks on väikeses kohas väikeste toetustega suurt asja teha raske," rääkis ta. Nüüd puhub ta küünile taas elu sisse. 

Uue hingamise andmiseks palub Jalmar aga oma fännide abi. "Olen aus, eks selle talu ju selle küüni pärast ostsingi. Mõtlesin kohe, et see on ideaalne kontsertpaik. Mõeldud-tehtud! Et küün saaks ikka korralik, tegime kõvasti talguid, mul käis abis rohkem kui sada sõpra! Tänaseks on Treski küünis toimunud 44 kontserti ning 23 teatrietendust," kirjutab Jalmar Hooandjas, kus kogub raha Treski küüni välilava ehituseks. 

Ehitatav välilava Foto: Erakogu

"Välilava ehitus hakkab pihta maikuus ning suur avapidu leiab aset juba 10. juulil, mil püünele astub legend Ivo Linna ja Supernova. Suve jooksul toimub mitmeid suuri kontsertõhtuid ning kontserte annavad Miljardid, Trad.Attack!, Smilers, Nedsaja Küla Bänd, Ewert & The Two Dragons, Zetod jt. Kokku toimub 2021. aasta suvehooajal Treskis 7 kontsertõhtut," lubab Jalmar. "Tulevikus on Treski suvehooaegadel plaanis pakkuda lisaks kontsertõhtutele ka erinevaid festivale ning kindlasti jõuab küüni ka mõni suvine teatrietendus."

Hooandjast saadav toetus - õnnestumise korral 15 000 eurot - kulub välilava materjali soetamisele. "Iga hoo eest olen ääretult tänulik ning iga hooandja saab enda panusele ka väärika vastutasu. Aga mis peamine – kõik, kes hoogu annavad, loovad ajalugu ning aitavad kultuuril jõuda ka Maarjamaa äärealadele!"

"Me oleks pidanud kohe alguses tegema nii-öelda tasandamistööd. Treskis on liiga palju kasutamata heinamaad, mida kontserdipaiga heaks ära kasutada," rääkis Jalmar Õhtulehele 2019. aastal. Küün töötas kolm hooaega ning Jalmar on tunnistanud, et mõned toimunud üritused jöid ka miinusesse. "Ilma toetusteta ei saaks me seal midagi teha. Head bändid maksavad kallist raha, eriti kui nad peavad kaugele tulema. Maakohas ei taheta pileti eest aga ka hingehinda välja käia," rääkis Vabarna ja ütles, et tema ei pea kontsertpaika raha pärast. "Minule on see rohkem missioonitöö ja ausalt öeldes ma vahel isegi ei mõtle numbritele."