Foto: Stanislav Moškov
Saund
1. aprill 2021, 14:33

EI, SEE POLE APRILLINALI! Ilmus Väikse PD esikalbum „Matusebüroo“

Eesti räpimaastik on küllaltki lai ning üpriski kirju, ent sellest hoolimata suudab üks artist teiste seast eredalt silma paista. Selleks meheks on Väike PD, kelle koloriitsed sõnavõtud korduvalt Õhtulehe veergudel intriige on tekitanud.

Aprillikuu esimesel päeval armastavad paljud inimesed halbu nalju teha, ent Väike PD nende hulka ei kuulu. Nimelt andis plaadifirma Legendaarne Records teada, et noor räppar on avaldanud debüütalbumi „Matusebüroo“. 

„Legendaarne Records on alati otsinud omapäraseid artiste ja Väike PD seda kindlasti on,“ ütleb Genka. „Kui kokku saavad Soundcloudi räpp ja nii omapärase helikäekirjaga produtsent nagu DEW8, siis võib arvata, et tulem on igatpidi crazy. Ja seda see album ka on – pole piire, pole reegleid, pole kindlat vormi. See on omamoodi ja originaalne ning lõbus materjal.“

„Kokku 40 minutit muusikat, mille vahele on poogitud adultswimmilikku audioteatrit,“ räägib kogu muusika ja albumi terviku produtsent kui ka videote ja muu visuaalse materjali autor DEW8. „See on põnev teekond läbi kumera peegli popkultuuri.“

Plaadil teevad kaasa DEW8, Gameboy Tetris, Direktor Madafaka, Genka, RED, Stiff Tight MC ja Henri Pilt (Jumala kehastuses). Praegu on seda võimalik endale soetada Legendaarne Records kodulehel kas digitaalsena või kassetti peal. Lähitulevikus peaks album jõudma ka erinevatele voogedastusplatvormidele.

Suurejoonelise sündmuse tähistamiseks avaldas Väike PD ka muusikavideo palale „MAJA“.