Mia Farrow 1989. aastal koos enda ja Woody Alleni poja Satcheliga, kes hiljem võttis nimeks Ronan ning on tunnustatud ajakirjanik. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
1. aprill 2021, 10:08

ÕELAD KÕLAKAD: Mia Farrow võttis oma kolme surnud lapse asjus sõna

Mia Farrow kirjutas eile Twitteris pika postituse, mille ajendiks oli perepilt, kus üks tema surnud lastest oli digitaalselt kustutatud. 

Hollywoodi tähel (76) on neli bioloogilist last ning kümme last on ta adopteerinud. Neist kolm on nüüdseks siitilmast lahkunud. Farrow otsustas sõna võtta pärast seda, kui teisipäeval hakkas sotsiaalmeedias uuesti levima foto, mille ta ise oli 2016. aastal Twitterisse postitanud.

Fotol surub Mia ja Woody Alleni poeg Ronan kätt Hillary Clintoniga. Pildi uuesti ringlusse saatnud kommentaator toonitab: algversioonis oli fotol ka Farrow' adoptiivtütar Tam.  

People.comi teatel heidetakse Miale ette ka seda, et ta uues HBO dokis "Allen vs Farrow" oma surnud lapsi ei maini. 

"Neljateistkümne lapse emana on perekond mulle kõige tähtsam," toonitab Farrow ja lisab, et enamik tema lapsi eelistab elada vaikselt ning tema austab nende soove. "Seetõttu vaatan hoolega, mida sotsiaalmeedias avaldan." Mia otsustas kolmes surnud lapsest kirjutada, kuna internetis ringlevad tema sõnul valedel põhinevad õelad kuulujutud.

Üks poegadest: Mia viis Tami enesetapuni

Vietnamist adopteeritud pime Tam suri 2000. aastal 19 aasta vanuselt südamepuudulikkuse tõttu. Farrow' sõnul kannatas Tam kohutavate migreenide all ning sai retseptiravimitest üledoosi. Kuid Tami vend Moses on 2018. aastal oma blogis väitnud, et Tam tegi pärast oma ema Miaga tülitsemist enesetapu. "Tam maadles suurema osa elust depressiooniga - olukord, mida teravdas asjaolu, et mu ema keeldus talle abi hankimast, väites, et Tam on lihtsalt tujukas," kirjutas Moses Farrow. Pärast järjekordset tüli emaga, mille järel ema kodust lahkus, tegi Tam tablettide abil enesetapu, kirjutab Moses. "Mu ema rääkis teistele, et Tam tegi kogemata üledoosi, sest ta oli pime ega teadnud, mis tablette ta sisse võttis. Aga Tamil oli raudne mälu ja suurepärane ruumitaju. Ning mõistagi ei kahandanud silmanägemise puudumine tema loendamisvõimet."

Oma tütart Larki nimetab Farrow erakordseks naiseks, imeliseks tütreks, õeks, elukaaslaseks ja oma laste emaks. "Ta suri 35aastasena HIV/AIDSi tüsistuste tõttu, nakkuse oli ta saanud eelmiselt partnerilt." Lark elanud haigusele vaatamata viljakat ja armastavat elu. "Ta alistus tõvele ja suri ootamatult haiglas jõulude ajal oma elukaaslase embuses."

Poeg Thaddeus läks 29 aasta vanuses vabasurma, seletab Mia. "Ta elas õnnelikult koos oma partneriga, me kõik ootasime juba pulmi, aga kui suhe ootamatult lõppes, võttis ta endalt elu." 

"Need on kirjeldamatud tragöödiad. Kõikvõimalikud oletused nende surma on lugupidamatus nende elu ning nende laste ja lähedaste elu suhtes," kirjutab Farrow. "Olen tänulik, et olen emaks neljateistkümnele lapsele, kes on õnnistanud mind kuueteistkümne lapselapsega. Kuigi oleme tunda saanud kurbust, on meie elu nüüd tulvil armastust ja rõõmu. Igaühel on omad võitlused pidada; omad kurbused, mis hinge närivad," nendib näitlejanna ning tervitab oma poolehoidjaid.