„Ma armastan lihtsaid lilli. Lemmiklilled on mul tulbid,“ on juubilar Ita Ever öelnud.Foto: Rauno Volmar
Inimesed
9. august 2023, 13:09

Artikkel ilmus esmakordselt 01.04.2021

ÕL ARHIIV | Kullerkupud õitsevad kevadel ehk Ita Everi erekollane elu: „Lavalt ei saa mind keegi kätte!“ (5)

Suri armastatud näitleja Ita Ever. Õhtuleht taasavaldab 1. aprillil 2021 ilmunud loo.

Ita Ever on öelnud, et tal puudub oskus mängida võimukaid tegelasi, need jäävad talle kaugeks ja võõraks. Samas sissepoole pööratud, natukene haiget saanud ja elust muserdatud tegelaskujud on talle südamelähedased. „Täpselt samuti ma armastan lihtsaid lilli. Ma armastan põllulilli, lemmiklilled on mul tulbid. Kollane värv on mu lemmikvärv. See on väga kena ja armas ja auväärne, kui ma saan sületäie roose. See on väga liigutav. Aga ma vaatan nende roosidega tõtt ja me kuidagi oleme teie peal. Aga tulbi ja lihtsa lillega ma olen sina peal.“

Paides sündinud ja Võrus lasteaias käinud Ever juurdus pealinnas hästi. Vaatamata sellele, et kõigi mugavustega kodu tal lapsena ei olnud.

„Olen elanud ka keldrikorrusel – aknast muud ei näe kui jalgu! Tuhandeid ja igasuguseid. Kiirustavaid ja lonkivaid, noori ja vanu, väga heades ja väga viletsates jalatsites – või kust mujalt on pärit minu lausa fanaatiline püüe anda oma rollidele neile iseloomulik kõnnak ja jalavarjud?!“ on näitlejanna meenutanud.

Sattumine teatrisse on talle tagantjärele tundunud kummaline, sest lapsepõlves ei viidanud absoluutselt miski sellele, et ta valib tulevikus teatritee.

Edasi lugemiseks: