George R. R. MartinFoto: Reuters/Scanpix
Tele
31. märts 2021, 13:15

„Troonide mäng“ jõuab Broadway ja West Endi lavale

2023. aastal jõuab lavalaudadele "Troonide mängul" põhinev näidend, mis valmib alusteose autori George R. R. Martini ja briti näitekirjaniku Duncan MacMillani ("1984") koostöös. "Meie unelm on tuua Westeros Broadwayle, West Endi, Austraaliasse ... ja lõpuks ka teie kodulähedasele lavale," ütles Martin pressiteates.

USA Today teatel pole briti lavastaja Dominic Cooke'i käe all valmiv näidend kindlasti mitte HBO menusarja ümberjutustus. Lavaloos saab näha "Troonide mängu" sündmuste eellugu, Harrenhali turniiri, mis verised sõjad liikvele lükkas. "Seda turneed mainitakse tihti HBO "Troonide mängus" ja minu romaanides "Jää ja tule laul"," kirjutab Martin. "Ja nüüd saame viimaks kogu loo ära rääkida ... lavalaudadel."

Kirjanik tõotab huvilistele suurejoonelist vaatemängu. Näha saab "Troonide mängu" tuntumaid tegelaskujusid, armastust, kättemaksu ja hullust, ennustustega kaasnevaid ohte, saladusi ja valesid, lubavad tegijad.

HBOs on valmimas ka "Troonide mängu" eellugu "House of the Dragon", mille tegevus hargneb 300 aastat enne menusarja sündmusi. George R. R. Martin on lubanud ka kirjutada veel kaks "Jää ja tule laulu" raamatut.