Prints Charles ja printsess DianaFoto: Scanpix
Inimesed
31. märts 2021, 11:10

Dianat peteti kõmuintervjuud andma võltsitud abordikviitungiga?

Väidetavalt sai BBC ajakirjanik Martin Bashir 1995. aastal printsess Dianalt avameelse intervjuu, kus too kinnitas oma mehe salasuhet Camillaga, pettuse abil. Ta olevat näidanud printsessile võltsitud kviitungit, millest jäi mulje, et tema poegade lapsehoidja on lasknud aborti teha – see pidi olema kindel asitõend prints Charlesi salajasest afäärist Tiggy Legge-Bourke'iga.

Daily Maili teatel on Briti ülemkohtu erukohtunik lord Dyson küsitlenud 17 tunnistajat, uurimaks väiteid, et Bashir sai Dianalt intervjuu petu teel ning BBC aitas tal pettust varjata. Väidetavalt oli Diana veendunud, et Charles ihkab tema surma, abiellumaks prints Williami ja prints Harry lapsehoidja Tiggy Legge-Bourke'iga. Kuulu järgi alustati isegi kuningakojas juurdlust troonipärija ja lapsehoidja väidetava suhte kohta. 

Bashir olevat Diana ülesässitamiseks näidanud kviitungit, millest jäi mulje, et Legge-Bourke on aborti teinud. Paber oli tegelikult võltsitud. Kuna Diana taganes vahepeal intervjuu andmisest, olevat Bashir talle veel mitmeid valesid ette söötnud. Paar päeva pärast BBC reporteriga kohtumist pihtinud Diana oma advokaadile, et "usaldusväärsed allikad" kinnitasid talle: teda kavatsetakse tappa. "Allikad" öelnud Dianale sedagi, et Elizabeth II taandub troonilt ning Charlesist saab monarh.