HETEROMEESTE HELLAD HETKED: Colin Firth (vasakul) ja Stanley Tucci mulluses liigutavas draamas „Supernoova“, kus kauastest geipartneritest üks maadleb varajase dementsusega. Foto: AP/Scanpix
Film
4. aprill 2021, 12:48

Pinev poleemika: kas geisid peaksid tohtima kehastada vaid geinäitlejad?

1980. aastate aidsikriisi aegsetest geinoortest rääkiv uus menusari „It's a Sin“ on eriline: peaaegu kõiki geiosi mängivad homoseksuaalsed näitlejad. Sarja looja Russell T. Davies on seisukohal, et nii peakski olema. „Ma lähen sõtta!“ kuulutab ta. Daviese seisukohta jagavad üha enamad. Kuid mis saab siis näitekunsti alustalast – ümberkehastumisvõimest?

„Ma tahan, et Colin Firthi sugused häbeneksid oma tegusid,“ kõmistas Davies jaanuarikuises New York Timesi artiklis, mis oli viimastel aastatel esile kerkinud probleemile pühendatud. „Bridget Jonesi päeviku“ täht Firth pälvis 2009. aastal elu esimese Oscari nominatsiooni geitegelaskujuga filmis „Üksik mees“. Mulluses draamas „Supernoova“ kehastas ta koos USA näitleja Stanley Tucciga geipaari. Firth on öelnud, et tal endal ei ole selles küsimuses lõplikku seisukohta. „Võtan seda küsimust väga tõsiselt ja mõtlesin põhjalikult järele, enne kui seda tegin [geirolli vastu võtsin],“ ütles ta ajakirja Attitude intervjuus.

Edasi lugemiseks: