Priit VõigemastFoto: Erki Pärnaku
Teater
27. märts 2021, 22:30

Meespeaosatäitja auhind: Priit Võigemast – lavastused „Lehman Brothers“ ja „Kuritöö ja karistus“ (mõlemad Eesti draamateater)

TEATRIAUHIND 2021 | „Priit Võigemasti rollilahendus lavastuses „Kuritöö ja karistus“ oli äärmiselt ebatraditsiooniline.“

Kuna Õhtulehel ei õnnestunud Priit Võigemastiga ühendust saada, kõnelevad tema auhinnatud rollide eest, milleks on Mayer Lehman, Robert Lehman jt lavastuses „Lehman Brothers“ ning Porfiri Petrovitš lavastuses „Kuritöö ja karistus“ (mõlemad Eesti Draamateater), sõnalavastuste žürii liige Valle-Sten Maiste, Võigemasti lavapartner „Lehman Brothers´is“ Guido Kangur ja lavastaja Hendrik Toompere jr.

„Tuleb kohe öelda, et sõnalavastuste žürii liikmed olid erinevate arvamuste ja maitsega,“ lööb Valle-Sten Maiste žürii arvamused kohe kahte lehte. „ Nii et selget konsensust meil polnud. Osadele žürii liikmetele meeldis tohutult „Lehman Brothers“ ja meeldis peaaegu et kõiges. Mistõttu oli arutluse all ka see, kuidas saab lavastuse kolme tegelase rolle eraldada. Mistõttu mõned ütlesid, et Priit Võigemasti esiletõstmine on isegi ehk ülekohtune ja ei ole põhjendatud. Samas oli inimesi, kellele „Lehman Brothers“ tundus mõnes mõttes lahtisest ukses sissemurdev meelelahutus. Et see on tuntud trikkidega publiku populistlikule üleskütmisele rõhuv lavastus ja et sellest saab esile tõsta just ennekõike Priit Võigemasti lavatööd.“ Maiste sõnul  muutusid arvamused konsensuslikumaks siis, kui luubi alla võeti ka Võigemasti Porfiri Petrovitši osatäitmine „Kuritöös ja karistuses“.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99