Inimesed

Kui vajad abi, helista ohvriabi kriisitelefonile 116 006, mis on tasuta ja töötab ööpäev läbi.
Kui sul on lugu, mida tahad rääkida, kirjuta [email protected].

#14POLEOKEI | Helen Adamson: 14aastasena lõpetasin trennis käimise, sest meestreener puudutas mind ja sõbrannasid väga ebamugavalt (12)

LISA KOMMENTAAR

olen ka kunagi noor olnud1. aprill 2021, 01:15
See oli aeg, kus vanemad töötasid. Lapsed ja noored ajasid ise omi asju. Ei mäleta vanust. Igatahes alla 15 aasta. Sõitsin Tallinna käekella parandama. Käekell oli au asi, eriti enda teenitud rahaga ostetud. Enne kui kella parandama asuti, otsustas kellaparandaja minu kehaga lähemat tutvust teha. Tema katse jäi üürikeseks, Olin küll kleenuke, aga jõudu mul oli.. Ei tulnud selle pealegi, et lasta vanamehel toimetada ja kümne aasta pärast rääkida, mis minuga juhtus.. Nii kui koju jõudsin, said kodused kohe juhtunust teada. Järelikult on lapse ja vanema suhe nõrguke, et nii palju juhtumisi.
Ruhh31. märts 2021, 14:01
Adamson on küll üks kõike näinud ja teinud tüdruk. Ükskõik mis teema päevakorrale ei kerki - temal on alati sellega oma kogemus. Müstika. Või mõtle asju vähem välja.
Jäägem normaalseteks31. märts 2021, 08:02
Kuulge, kas meie spordis jõuavad tõepoolest treeneriteks vaid perverdid? Jälle loed mingit nimedata umbmäärast süüdistust. Isegi spordiala pole mainitud. Kontaktspordialad ei peagi kõigile sobima. Ma ei õigusta pedofiile aga see, mis hetkel ajakirjanduses toimub ei ole ka normaalne!
nimi30. märts 2021, 22:28
Ülitundlikkus on muuseas haiguslik nähe. Ma ei kujuta ette, et kehalise treener, kes mind omal ajal õpetas õigeid lihasgruppe kasutama ja seejuures kaasnes ka füüsiline kontakt, leidmaks õiget spordiasendit, et see mitmelapse isa oleks olnud kalduvustega. Soovitan Adamsonil igaks juhuks siiski psühhiaatrit külastada. Mine tea, milliseid jubedaid emotsioone temas juhuslikud kontaktid tekitavad. Päris normaalne see igatahes ei ole, kui keegi müksab sind, ja selle tulemusel tekib emotsionaalne trauma.
Oleks või poleks30. märts 2021, 19:27
Mis teil viga on, kas tunnete end puudutatud olevat? Esineja U...s võiks tuletada meelde enda mõttekäike selles vanuses. Imelikud on need ka praegu, nagu poleks lapsevanem. Keelatud viljad on magusad. Igasuguseid situatsioone tuleb ette, ega see ei õigusta vanemaealistel lapsi ära. kasutada. Me ei ela ju ürgajal, kui toimisid ainult instinktid. Kohutav on see koroona, sest mõni elab ainult kommentaariumites, olenemata teemast.
Urmas30. märts 2021, 20:44
Ma ei õigusta vanemaealiste poolt alaealiste ärakasutamist, vaid mind paneb imestama kahepalgelisus seadusandjate poolt. Kas kommentaator Oleks või poleks võiks selgitada, et mis vahe on selles kui 16-aastase tüdruku räägib ära 15-aastane poisi ja tüdruk jääb käima peale? Kas 15-aastane poiss ikka oskas kaitsmata seksuaalakti tagajärgedest endale aru anda? Vaevalt. Miks seadusandjad tahavad teha leevendusi alaealisele seksimaiastele? Kas instiktid on ainult kesk- ja vanemaealistel meestel? Kui vanalt tekivad tüdrukutel ja poistel seksuaalsed tungid?
Oleks siis30. märts 2021, 18:03
pidanud suunama mugavama puudutuse juurde.
Urmas 30. märts 2021, 17:57
„Just teadlikkus on võtmesõna – 14aastane ei lähe seksuaalsuhtesse, teadvustades selle tagajärgi nagu näiteks lapsesaamine. Nii võibki juhtuda, et laps saab lapse. 14aastase suhtes on ebaõiglane, kui tema lapsepõlv sisuliselt lõigatakse ära, sest palju vanem ja küpsem inimene on astunud temaga seksuaalsuhtesse.“ Kas siis ei lõigata lapsepõlve ära kui seksuaalsuhtesse astuvad 14-aastased tüdruk ja poiss ja saavad lapse? See oleks nagu normaalne? Lihtsalt huvitaks Helena mõttekäik sellises olukorras.
Urmas30. märts 2021, 18:04
Veel. Tahetakse kriminaliseerida täiskasvanu suhet alla 15-16 aastastega. Kas siis tõesti on lastele kõik lubatud? Isegi lapsepõlve ära lõikamine? Ja vastutama peab see 15-16 aastane lapse isa? Tüdrukul ei ole mingit vastutust, et seksis omaealisega kaitsmata vahekorras? Kuidagi ühte väravasse kiputakse palli lööma. Pange juba siis seadusesse kirja, et enne täisealiseks(18 aastane) saamist võivad noored tegeleda ainult eneserahuldamisega. Konkreetne ja üheselt arusaadav.
Urmas30. märts 2021, 18:07
Läks veidi valesti ja "Tahetakse kriminaliseerida täiskasvanu suhet alla 15-16 aastastega" asemel lugeda "Tahetakse kriminaliseerida täiskasvanu suhet 15-16 aastastega"
Oksrott30. märts 2021, 17:49
Ma ütle ei väida, et kaunis Helen valetab. Ilmselt see võis ka nii olla aga veidraks kisub see vanus üldiselt kõikede uudiste najal. Et nagu kõigil juhtus 14.aastaselt, mitte 11, 12 ega 13 ja ka mitte 15. Lihtsalt mainin.
Uku31. märts 2021, 15:59
Ilu on muidugi vaataja silmades, aga kaunis...?