Britney SpearsFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. märts 2021, 16:49

Britney palub, et isal ei lubataks tema isiklikke asju korraldada

Britney Spears on esitanud Los Angelese kohtule palve, et tema isal ei lubataks enam tema rahaasju korraldada. Jamie Spears sai tütre eestkostjaks 2008. aastal pärast Britney vaimset kokkuvarisemist, kuid nüüd väidab Britney, et kardab oma isa. 

The Guardiani teatel koosneb Spearsi eestkosteõigus kahest osast: Britney finantsidest - lauljatari varandust hinnatakse 70 miljonile dollarile - ja tema isiklikust elust. Jamie Spears taandus 2019. aasta septembris terviseprobleemide tõttu tütre isikliku elu korraldamisest, kuid kontroll raha üle jäi talle alles.

Endise lapstähe advokaat Samuel D. Ingham III ütles eile Los Angelese kohtus, et Britney soovib, et tema isiklike asjade ajajaks määrataks Jodi Montgomery, naisterahvas, kes on määratud tema tervisliku seisundi eest vastutavaks. Montgomery roll näeb ette hoolitsemist lauljanna ravi ja kindlustuse eest ning annab õiguse piirata külastajate hulka, palgata hooldajaid ja turvamehi ning nõuda Britney nimel lähenemiskeeldu, kui mõni isik peaks seda vajadust tekitama. 

Jamie Spears juhib oma tütre finantse koos erafirmaga Bessemer Trust, mille kohus määras sellesse rolli tänavu veebruaris lauljanna palvel. Novembris oli kohus arutanud Britney palvet eemaldada Jamie tema rahaasjade korraldaja rollist, kuid seda soovi ei rahuldatud. 

Paljud Spearsi fännid on veendunud, et tema isa ja lähikond hoiavad nende lemmikut otsekui vangis ning võivad tema miljoneid kurjasti kasutada. Seda teooriat uurib ka hiljutine New York Timesi dokfilm "Framing Britney Spears". Lauljanna advokaat on varem öelnud, et Britney kardab oma isa ning keeldub esinemast, kuni isa tema eestkostjana tegutseb.