Foto: kuvatõmmis videost
Krimi
24. märts 2021, 20:34

Lugu ilmus algselt 19.58. Täiendatud politsei kommentaariga kell 20.35.

Kõikidele kodumaistele telekanalitele tehti pommiähvardused. Politsei reageeris pommikoerte ja -rühmadega, kuid lõhkekehi hoonetest ei leitud (85)

Kolmapäeva õhtul tehti kolmele kodumaisele telekanalile, TV3-le, Kanal 2-le ja ERRile, pommiähvardus. Tavapärased programmid võivad olla häiritud, kuna politsei ning pommirühmad kontrollivad hooned üle. 

PPA pressiesindaja Elis Marii Viltsini sõnul tehtii kolmapäeva õhutl kella 19.10 paiku pommiähvardus  ETV, Kanal 2 ja TV3 hoonetele. TV3 majast evakueeriti ligi 30 inimest, pommigrupp kontrollis maja üle ning ohtu ei tuvastatud. Samuti kontrolliti Kanal 2 ja ETV hooneid, ka seal ohtu ei tuvastatud.

"Reageerime alati sellistele teavitustele viivituseta ja suurte jõududega ning kui võimalik oht on mitmes kohas, siis saadame ka patrullid ohustatud kohtadesse samaaegselt. Politsei tegeleb praegu ähvarduse tegija tuvastamisega," kommenteerib Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn.

“Kahetsusväärne asi: TV3 majale tehti pommiähvardus täpselt enne meie saadet. Inimesed said ilusti majast välja. Asi on väga tõsine, ma isegi ei ole kindel, kas TV3 on inimestel ees, kas telekast midagi näeb,” räägib TV3 saate "Duubel" üks saatejuhtidest, Joel Ostrat, ühismeedias tehtud live-videos. TV3 teatas, et otsesaate asemel on eetris eilne kordussaade.

Kanal 2 eetris teatati eriuudisena, et pommiähvarduse said kõik Eesti telekanalid ning et nende ruumides tegutsevad hetkel politseinikud, pommirühm ja -koer.

TV3 videos on näha, kuidas kõik majas olnud inimesed mõnesaja meetri kaugusel parklas külmetavad. Ka seal asus kohale saabunud pommirühm hoonet üle kontrollima.

Sellenädalase "Duubli" saatejuhi Jarek Kasari sõnul juhtub selline asi esimest korda ja nii saate tiim kui külalised on šokis. "Alguses tundus, et tegemist on naljaga. Kõik külalised, kes pidid saates olema, on endiselt siin, väljas, ja külmetavad," tõdeb ta. 

Kasari sõnul pidid nad koheselt evakueeruma ning midagi kaasa ei tohtinud võtta, hea, et jopegi peale sai haarata. Ostrat märgib, et ka autosse ei saa minna, kuna see on pargitud maja ette, kus on ohutsoon. "Liha jäi ka grillile..." naljatleb Ostrat ning Kasar lisab, et ju siis saavad politseikoerad selle hiljem nahka pista.

Ka "Seitsmeste uudiste" juht Mart Mardisalu teatas otsevideos, et TV3 ruumides käivad praegu otsimistööd, et välja selgitada, kas ruumides võib tõepoolest olla lõhkekeha. "Selle kohta kinnitust loomulikult ei ole. Uurimine on täielikult algfaasis. Lihtsalt südame rahustuseks: kõik meie inimesed on majast evakueeritud."

Mardisalu sõnul on veel vara öelda, kuna TV3 tavapärane saateprogramm taastub. Samuti ei ole teada, kes ja miks pommiähvarduse tegi.