Inimesed

TRIIN LUHATSI KOROONAÕPPETUNNID: kuidas haigena oma kodus toime tulla? (11)

LISA KOMMENTAAR

Irene Lembi Eonurm18. aprill 2021, 18:46
Kuna minu perearst (st. suhtled ju ainult perearsti õega !) ei olnud huvitatud, kas mina, peagi 80.a. saav proua olen vaktsiini süstist huvitatud, ja perearst ütles, et tema ei ole veel alustanud oma eakate vaktsineerimisest, siis jäingi viisakalt ootele. Märtsi lõpus tabaski mind Covid 19 ja õnneks tuli kiirabi testi võtma. Kõik see, mis Triin kirjutab on õige, ka see nn. kergem variant, kus lebad voodis poolsurnuna ja sõltud oma samuti nakatunud lähikondlase toest. Nüüdseks on möödunud cir. 23 päeva, elu tuleb sisse, aga mitte endine elujõud.
Kas24. märts 2021, 23:26
Kas inimene kirjutab nii pika kirja oma fb lehel?
mm23. märts 2021, 20:10
Keegi võiks vabatahlikest (vaktsineeritud või läbi põdenud) kokku panna abistajate äpi , vms. paljud tahtsid haiglasse appi minna, aga seal vajatakse pigem kvalifitseeritud inimesi. Aga nagu näha võib ka kodus põdejatel abi vaja olla. Esiteks juba testima minek, kui oled juba haige, aga autot pole (või ei saa sõita), siis ühistranspordiga küll ei tohiks minna, kindlasti on veel muid asjatoimetusi, kus vaja aidata. Alati pole sõpru või lähedasi võtta, või on need ka haiged
Peter23. märts 2021, 16:40
Suurim koroonaõppetund on ikkagi - selle haiguse vältimine! See on raske, sihikindel ja tüütu, aga see on võimalik. Füüsiliste kontaktide vältimine, arvestamine pisiasjadega - trepikojast läks just naaber läbi ja aevastas; inimene tuleb tänaval vastu - kustpoolt tuul puhub? Loomulikult FFP3 näomask igal pool, kus viibid. Palju muid kergemaid ja raskemaid nippe, neid ei jõua siin kõiki üles loetleda. Aga see aitab. Aga arvestades, et koroonaviirus jääb inimese kaaslaseks kogu eluks ja seda me teagi, mida ta seal edaspidi toimetama hakkab - on kõik ettevaatusabinõud seda pingutust väärt!
rmp23. märts 2021, 16:11
Head õpetused. Mul olid küsimused, kuid vastust ei saanud kusagilt. Näiteks, kuidas saan testi tegema, kui ei jaksa tõusta, kõndida, rääkida, rääkimata sellest, et ise sõidaksin. Ükski taksojuht ei olnud nõus, lõpuks 1 nõustus, 2 maski ees, mina tagaistmel vatiteki sees. Olen talle tänulik ja hiljem helistasin ja uurisin. Ta ei nakatunud. Teine mure oli lapsega, keda püüdsin hoida nakatumata. Päästis viinaga desinfitseerimine(kõik pinnad ja õhku). Muidugi head tuttavad tõid söögikotid lapsele ukse taha. Raske, väga raske oli.
v24. märts 2021, 12:28
Kui ei jaksa siis ei lähegi, vaid helistada ikka jaksad ja perearsti teavitada enda haigusest. Ega testimine sind haigeksolekust ei päästa, samas hea oleks tööandjale ka teatada siis hakkab haigusleht jooksma.
rmp 24. märts 2021, 15:56
kulla v- arsti tuli muidugi teavitada, sest tema väljastab saatekirja. Testi oli vaja kinnituseks, et kogu kooliklass panna isolatsiooni(õpetaja). Alati ei piisa teatest, et olen haige, vaja testi tulemust. Olge ikka negatiivsed!
Margit23. märts 2021, 13:14
Triin, see oli väga hästi kirjuatud lugu koos nõuannetega! Nii hästi, et paranenud olete! Jõudu juurde, taastuge ja palju rõõmu teie ellu!
uudishimulik23. märts 2021, 12:52
Kui suur abi võiks ikkagi inhalaatorist olla? Kas selle uue haiguse hirmus, mis meid päriselt või täielikult enam maha ei jätagi, tasuks peresse selline aparaat muretseda? Kui, siis milline?
Lexy23. märts 2021, 14:38
sellest rääkisid arstid juba ka eelmisel kevadel. lastel hingamisteede haiguste ravis on see juba palju aastaid oluline raviabi, ja kui omal ka ikka köha või nina kinni, siis on ka mõnuga suristatud. vot ei oskagi öelda, kas igaks juhuks hakkaks soetama.. pmt kui köhaga viirus käes, saab seda apteegis iga hetk osta. ja pole siin suurt vahet. oma töö teevad sarnaselt kõik ära.
v24. märts 2021, 12:28
Vanasti tehti soodaauru, kas see nüüd ei aita.