Riley Keough Foto: Sipa USA/VIDA PRESS
Inimesed
22. märts 2021, 13:00

Elvise lapselaps õppis pärast venna enesetappu surma-ämmaemandaks (2)

Elvis Presley tütretütar, USA näitleja Riley Keough otsustas oma venna traagilise surma järel surma-ämmaemanda kursustele minna. Death doula abistab inimesi suremisel, nagu ämmaemandad lapse ilmaletulekule kaasa aitavad.

Rokikuninga ainsa tütre Lisa Marie poeg Benjamin Keough tappis end mullu juulis 27 aasta vanusena pärast sõbrannaga tekkinud tüli. Nüüd teatas tema 31aastane õde Riley ("Mad Max: Fury Road") Instagramis, et on nüüdsest paberitega elulõpuämmaemand, kes abistab surmahaigeid ning toetab omakseid ka nende surma järel. 

Näitlejanna avaldab tänu kogukonnale, kes selle tähtsa valdkonna koolitusi teevad, ja ennekõike Sacred Crossingsi asutajale Olivia Barehamile, kes on võtnud nõuks surmakultuuri muuta. "Meile õpetatakse, et surm on liiga sünge jututeema. Või me kardame seda nii väga, et ei suuda sellest rääkida... Aga siis see muidugi tabab meid ja me oleme väga halvasti ette valmistatud."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riley Keough (@rileykeough)

Vend Benjaminiga ülimalt lähedastes suhetes olnud Riley on veendunud: teadlikku suremist tuleks õpetada samamoodi, nagu õpetatakse teadlikku sünnitust. "Valmistume nii hoolikalt ette siia ilma tulekuks, aga lahkumiseks pole mingit ettevalmistust."