Prints Harry koos emaga 1988. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. märts 2021, 09:44

Prints Harry meenutas lasteraamatu eessõnas oma ema surma (2)

Prints Harry on kirjutanud liigutava eessõna raamatule, mida jagatakse emast või isast ilma jäänud briti lastele. "Jäin oma emast ilma, kui olin väike poiss. Algul ei tahtnud ma seda uskuda ega sellega leppida ning see jättis mu hinge suure augu," vahendab The Times.

Prints Harry oli 12aastane, kui tema ema Diana Pariisis autoavarii vigastustesse suri. Ta on kirjutanud eessõna Chris Connaughtoni raamatule "Hospital By The Hill", mis räägib lapsest, kelle ema sureb Covidi-kriisi eesliinitöötajana. 

"Kui loed seda raamatut, siis seetõttu, et oled oma lapsevanemast või lähedasest ilma jäänud, ja ehkki ma kahetsen, et ei saa sind praegu kallistada, pakub see lugu sulle loodetavasti tröösti tänu teadmisele, et sa pole üksi," kirjutab Sussexi hertsog (36). 

Harry kinnitab: ta teab, mis tunne on armsast inimesest ilma jääda. "Võid tunda end üksikuna, võid tunda kurbust, võid tunda viha," kirjutab prints. "See tunne möödub. Ja ma luban sulle - kui sa oled kord valmis oma tunnetest rääkima, tunned end paremini ja tugevamana."