Prints Harry ja tema vastne kihlatu Meghan Markle 2017. aasta detsembris. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
21. märts 2021, 11:00

Kõmuleht palkas eradetektiivi Meghani kohta infot otsima

Los Angelese eradetektiiv kinnitab, et Briti kõmuleht palkas teda näitlejanna Meghan Markle'i kohta infot otsima, kui selgus, et too on prints Harry sõbratar. The Sun pigistanud silma kinni asjaolu pealt, et Daniel Hanks hankis infot ebaseaduslike vahenditega.

Hanks väidab, et koostas 2016. aastal The Suni teatel Meghani kohta toimiku, milles olid näitlejanna telefoninumber, aadressid ja sotsiaalkindlustusnumber, aga ka näiteks tema pereliikmete kontaktid.  

Hanks rääkis BBC-le, et The Sun võinuks tema leitud info enamjaolt seaduslike vahenditega ise leida. "Välja arvatud sotsiaalkindlustusnumbrid. Kui see info on juba olemas ... on see terve kuningriigi võti." Hanksi väitel ei huvitanud The Suni üldse, mis vahenditega ta Meghani kohta infot leiab.

Nüüdseks pensionipõlve pidav Hanks töötas eradetektiivina üle 40 aasta, kogudes infot staaride kohta. BBC teatel on ta neli korda vangis istunud, sh 2017 väljapressimise eest. 

The Suni väljaandja väidab, et leht ei palunud kordagi Markle'i sotsiaalkindlustusnumbrit ning et Hanksilt saadud infot ei kasutatud ebaseaduslikel eesmärkidel. News Group Newspapers ütles end olevat maksnud Hanksile 250 dollarit, et too otsiks Meghani ja tema võimalike sugulaste kontaktandmeid, kasutades seaduslikke andmebaase, mille kasutamise õigus tal oli. 

Prints Harry on kaevanud nii The Suni kui ka Daily Mirrori kohtusse, süüdistades neid oma telefonide häkkimises. Kohtuasi pole Hanksi juhtumiga seotud.