Foto: Reuters/Scanpix
Film
20. märts 2021, 13:00

Tänavused Oscari-laureaadid ei tohi auhinda videokõne vahendusel vastu võtta

Oscari-gala korraldajad on tänavustele nominentidele südamele pannud, et tseremooniale tuleb koroonapandeemiale vaatamata kohale ilmuda ning Zoomi kaudu tänukõne pidamine ei tule kõne allagi.

BBC Newsi teatel kinnitavad gala produtsendid nominentidele saadetud kirjas, et tänavusel Oscarite tseremoonial kantakse osavõtjate turvalisuse eest kõigiti hoolt ning teiste meetmete hulgas pakutakse Covidi-testi tegemise võimalust. 25. aprillil Los Angeleses peetav tseremoonia erineb seega tänavustest Kuldgloobuste ja Emmyde jagamistest, kus võitjad võtsid auhinna videokõne kaudu vastu. 

Oscarite jagamise produtsendid Steven Soderbergh, Stacey Sher ja Jesse Collins toonitavad nominentidele saadetud kirjas, et neil, kes ei saa  töögraafiku või jätkuva Covidi-mure tõttu tseremoonial osaleda, pole võimalilk arvuti vahendusel tänukõnet pidada. "Kanname kõigiti hoolt, et teil kõigil oleks koha peal turvaline ja nauditav õhtu nagu ka miljonitel filmifännidel üle kogu maailma," ütlevad produtsendid. "Tunneme, et virtuaalsus kahandaks meie jõupingutuste mõju."

Veel manitsesid produtsendid nominente, et nood riietuksid viisakalt. Kuldgloobuste jagamise teleülekandes torkas silma, et mitmed võitjad kandsid  arvutikaamera ees vägagi koduseid riideid. 

Kõige rohkem Oscari-nominatsioone - kümme - kogus tänavu David Fincheri "Mank", peaosas Gary Oldman.