Sarah Harding 2018. aasta märtsis. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
13. märts 2021, 12:59

Rinnavähiga võitlev poptäht ei tea, mitu kuud tal on elada jäänud

Briti neidudebändist Girls Aloud tuntud Sarah Harding teatas mullu augustis, et tal on diagnoositud rinnavähk, mille siirded on levinud kehas juba mujale, ning ta saab keemiaravi. Ta ei läinud õigel ajal arsti juurde ning kardab nüüd, et uusi jõule ei pruugi ta enam näha. 

Värskes elulooraamatus tunnistab kaunitar: ta oli valusid kaua ignoreerinud ja arsti juurde minekut edasi lükanud.

"Algul pidasin seda lihtsalt tsüstiks. Häda oli aga selles, et valu läks aina hullemaks. Lõpuks nii hulluks, et ma ei saanud voodis magadagi. Lõpuks hakkasid nahale verevalumid tekkima. Siis oli mul juba hirm," tsiteerib The Times lõiku Sarah' raamatust "Hear Me Out". 

Harding mõistis ühel hetkel: ta ei tohi probleemi kauem eitada. Ta sai aru, et polnud arsti poole pöördunud, sest ettekäändeks sobis koroonakriis. Ent kui ta viimaks rinnavähidiagnoosi sai, olid hakanud kopsud ja neerud veremürgistuse tõttu üles ütlema. "Arstid otsustasid mu kunstlikku koomasse viia." Ka viimaks hingamisaparaadist vabanedes ei suutnud Sarah algul korralikult rääkida. "Häälitsesin vaid nagu suhelda üritav šimpans."

Daily Maili andmeil on Hardingi vähk levinud selgroogu. "Detsembris ütles arst, et tulevased jõulud jäävad mulle arvatavasti viimasteks ... Olen praegu staadiumis, kus ma ei tea, kui palju kuid mulle on jäänud."