MATI JA DEEMONID: See pilt on tehtud 22. veebruaril 2001 Café Amigos Mati Nuude uue plaadi esitlusel. Üksikud lilleõied, poolteiseliitrine sangaga Viru Valge ja Corona õllede kuuspakk... Alkohol oli sõprade-õnnitlejate arvates lauljale paslik kingitus. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
12. märts 2021, 22:30

Armastatud laulja oleks 18. veebruaril saanud 80aastaseks. Ta suri kolm nädalat pärast 60. sünnipäeva, 10. märtsil 2001.

Mati Nuude lesk: kui sain aru, et Mati on surnud, läksin peast täitsa segi – see oli nii kohutav pauk! (1)

Mati Nuude oli nagu muhe karumõmm – soe ja heatahtlik. Keskmisest mõnevõrra jämedam talje oli ilmselt tingitud sellest, et tema ülimõõtu huumorisoolikas poleks väiksemasse keresse ära mahtunud. Laulja lesk Lydia Ramonas (68) kinnitab, et elu Mati kõrval oli nalja ja tögamist täis. Ehkki, mis siin salata, raskematel hetkedel jagus ka pisaraid ja hingevalu.

„Inimesed baaris nõudsid: „Tantsi, Mati, tantsi!“ Ja Mati tantsiski. Mulle käis see natuke pinda, et inimesed ta üle naeravad. Ega see tegelikult pahatahtlik olnud, aga mulle tundus nii – nagu tsirkus: „Karu, tantsi!“ ja karu tantsib,“ meenutab Lydia Matiga tutvumist.  

Edasi lugemiseks: