Prints Harry ja hertsoginna MeghanFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. märts 2021, 10:06

Sõbranna: Meghani süüdistuste toetuseks on olemas e-kirjad ja SMSid (25)

Hertsoginna Meghani lähedane sõbranna, näitlejanna Janina Gavankar kinnitab, et Oprah' pommintervjuus kõlanud süüdistuste tõestuseks on olemas e-kirjad ja SMSid. Janina sõnul olid sõbrad kursis, et endine näitlejanna on Briti kuningakojas meeleheite äärele viidud.

Janina, kes on tundnud Meghanit 17 aastat, paljastas Briti hommikusaates "This Morning", et tema ja Meghan vaatasid Oprah' saadet üheskoos. "Oleme kõik õnnelikud, et oleme uues ajastus. Et saame tõtt rääkida. Nüüd on kõik teistmoodi. On tore näha, et nad tunnevad end vabalt."

Janina kommenteeris intervjuus Meghani sõnu eluisu kadumisest. Hertsoginna pihtis Oprah'le, et poeg Archiet oodates valdas teda pidevalt tunne, et ta ei taha enam elada. Ta tundis, et tema enesetapp lahendaks kõik probleemid. Janina sõnul pöördus Meghan kõigi oma sõprade ning ka Harry poole, kui tundis, et ei saa kuninglikust perest vajalikku abi. Janina toonitas: prints Harry naise hingehädad olid kuninglikes ringkondades väga hästi teada.

"Ma ei tea, kas teadis. Aga ma tean, et [kuninglik] pere ja personal teadis," ütles Janina intervjuus. Sõbrad jälgisid ärevusega, kuidas Meghani ümber kerkib müür: kõmulehed materdasid hertsoginnat, kuid ei kuningakoda ega keegi teine ei kaitstnud teda. "See tegi mind väga vihaseks. Tahtsin teda kaitsta, kuid tal kästi meile öelda, et me ei tohi kommenteerida – kuningakoda kaitseb neid. Ja nüüd, aastaid hiljem, näeme, et see polnud tõsi."

Kuninganna nimetas oma avalduses Oprah' saates tõstatatud probleeme, eriti rassismisüüdistusi, äärmiselt murettekitavaks. "Kuigi mõned mälestused võivad erineda, võetakse neid väga tõsiselt ja neid arutatakse perekonnas privaatselt," lubas monarh. 

Janinat valdasid avaldust lugedes kahetised tunded. "Ühest küljest mõtlesin: olen nii tänulik, et nad neid üleelamisi viimaks tunnistavad. Aga teisalt ma tean, et pere ja personal olid selle mastaapidest väga teadlikud, ja nende mälestused võivad küll erineda, kuid meie omad mitte, sest me elasime seda kõike koos nendega [Meghani ja Harryga] läbi. Ja on palju e-kirju ja sõnumeid, mis seda toetavad."

Janina kommenteeris ka äsja The Timesis ilmunud süüdistusi, et Meghan olevat mitu alluvat oma kiusuga Kensingtoni lossist välja söönud. "Tunnen Meghanit 17 aastat ja olen näinud, kuidas ta ümberkaudsetesse inimestesse ja kaastöölistesse suhtub, ja ma võin kinnitada, et ta pole kiusaja." Janina sõnul on Buckinghami palee juurdlus teretulnud, "sest ma tean, miks üks inimene [Meghani alluvusest] lahkuma pidi – ta pidi lahkuma äärmiselt kohatu käitumise pärast".