Foto: ÕL kollaaž
Inimesed
10. märts 2021, 10:50

Terviseamet sisuloojate koroonapeost: väga kahetsusväärne, et noored piirangutest kinni ei pidanud (30)

Möödunud nädalal pidasid Eesti noored lauljad ja sisuloojad mitmekümnekesi koroonapidu. "On väga kahetsusväärne, et noored piirangutest kinni ei pidanud," tõdeb terviseameti esindaja Kirsi Pruudel. 

"Täna on nakkuse levik väga kõrge. Ohutusmeetmete ignoreerimise puhul on tagajärjena piirangute jätkumine aprilli lõpuni või isegi kauemaks. Kevadine stsenaarium ei pea korduma ja ühiskond saab sellel kevadel võtta möödunud aasta kogemuse kasutusele," räägib Pruudel. 

Vaatamata sellele, et tegemist polnud avaliku üritusega, tuleb kinni pidada ohutusmeetmest. "Koroonaviiruse levik Eestis on püsivalt kõrge ja vaktsineerimisega hõlmatus pole veel piisav selleks, et saaksime end nakkusohu suhtes turvaliselt tunda. Hetkel saab iga inimene viiruse leviku piiramisele kaasa aidata vältides mittevajalikke kontakte, kandes maski, pestes käsi. Haigena tuleb püsida kodus," lisab ta. 

Terviseamet soovitab kõiki ebavajalikke kontakte vältida. Peod ja muud tähtpäevade või ürituste tähistamised tasub praeguses olukorras ära jätta.

Instagrami postitatud videotelt ja piltidelt on näha, et ühes ruumis on koos väga palju inimesi, silma järgi hinnates üle 20. Nende hulgas on ka noored tuntud näod - "Rannamaja" osalised Silver Meier ja Seidi Voogre, lauljad Uudo Sepp ja Merilin Mälk, suusataja Kelly Sildaru ning tema treenerist kallim Mihkel Ustav. 

Mitmed inimesed on fotosid ja videoid oma sotsiaalmeediakontodel jaganud, ning ei tundu suurest koosviibimisest just mingit erilist saladust tegevat. Videotel on ära märgitud ka "Eesti laulu" finalistid Andrei Zevakin ja Pluuto, keda pidulised ilmselgelt üheskoos toetama kogunesid. Õhtulehele tulnud info kohaselt korraldati pidu Zevakini enda stuudios, lisaks olevat tähistatud seal ka kellegi sünnipäeva.

Loe täispikka artiklit siit.