Võidutöö metsisestFoto: Remo Savisaar
Inimesed
9. märts 2021, 15:33

FOTO | Õnnitlused! Remo Savisaare foto metsisest valiti rohkem kui 5400 töö seast rahvusvahelise konkursi parimaks (3)

Fotograaf Remo Savisaar pärjati rahvusvahelise fotokonkursi FIO 2021 kahe auhinnaga - see võitis "Metsikud linnud" portreekategooria ning ühtlasi konkursi grand Prix!

Kokurss toimus 16. korda, töid laekus kokku 5406 ning seda 37 riigist. 5406 fotode seast selgitati välja kuue kategooria võidupildid ja neist omakorda võidupreemia vääriline. 

Kuidas sündis aga selline suursugune foto? "Talve lõpus hakkavad metsised kogunema oma mängupaikadesse, mis asuvad enamasti rabalähedastes männikutes. Metsisemängu kõrghooaeg jääb aprillikuu keskele," räägib Remo.

"Selle uhke kuke avastas mu sõber ning see lind oli männikus oma võimu näitamas juba veebruarikuu lõpus. Uhked poosid, naksutamine ja plumpsatused – see käib mängu juurde. Käisin seal metsist jälgimas oma 2-3 nädalat, kuni ühel päeval olid ilmastiku- ja valgusolud ideaalsed. Õhk oli karge ja sellel hetkel tuuletu. Jäädvustasin kukke vastu valgust, et püüda pildile ka võimas aurupahvakas."

Remo Savisaar on samal konkursil osalenud varemgi - aastal 2019 sai kolm tema fotot 50 parima hulka finaali, millest üks kõrgelt ka tunnustati. 

Teisi tänavusi finaliste ja tunnustatud töid näeb SIIT.