Meghan ja Harry Oprah'le intervjuud andmas.Foto: HARPO PRODUCTIONS/Scanpix
Inimesed
9. märts 2021, 13:00

Meedia: kuningakoda vaeb pommintervjuu järel järgmist sammu (28)

Emotsionaalsemate Briti väljaannete hinnangul lõhkasid prints Harry ja hertsoginna Meghan oma äsjase intervjuuga kuningakojas tuumapommi. Kuid Buckinghami palee ei kiirusta omapoolse sammu astumisega – väidetavalt Elizabeth II tõttu.

Endine näitlejanna Meghan Markle rääkis Oprah Winfrey usutluses, et kuningakoda jättis ta prints Harry abikaasana abita, kui tal tekkisid Briti kõmulehtede uskumatult õelate artiklite tõttu raseduse ajal depressioon ning enesetapumõtted. Ehkki prints Harry naine oli kaotanud eluisu, ei lubatud talle psühhiaatrilist ravi – see kahjustanuks kuningakoja mainet. Ta tundis, et ei saa kuninglikult perelt mingit abi. Laimavate artiklite puhul teda ei kaitstud – keegi ei tahtnud oma nahka turule tuua, sest kogu kuninglik pere kartvat Briti kõmulehti nagu tuld. Tagatipuks olevat keegi kuningliku pere liige muretsenud, kui tumeda nahaga Harry ja ema poolt afroameerika verd Meghani poeg võib sündida.

Prints Harry rääkis, et kui ta oli perele teatanud, et tal ei jää muud üle kui koos Meghani ja pisipoeg Archiega Põhja-Ameerikasse pageda, polevat isa Charles enam tema telefonikõnesid vastu võtnud. Ühtlasi jäeti Harry ilma senisest rahalisest toest – teda aitas vaid ema Dianast jäänud pärand. Suhted vend Williamiga on rikutud – "distants" oli sõna, mida Harry kasutas, kui Oprah temalt nende läbisaamise kohta päris. 

Kuid Harry tunneb enda sõnul isale ja tulevasele troonipärijale Williamile kaasa – ta väidab, et Meghan päästis ta lõksust, kuid nemad on selles jäädavalt: "Nad on lõksus. Nad ei saa lahkuda, ja ma tunnen neile väga kaasa."

The Timesi teatel valmistatakse Buckinghami palees parajasti ette järgmist sammu keerulises olukorras. Lehe andmeil on monarhile valmis kirjutatud ametlik avaldus, kuid ta ei soovi selle allkirjastamisega kiirustada, vaid tahab rahus järgmist sammu vaagida. Liiatigi on kuningannal palju muret oma 99aastase abikaasa Philipiga, kes on juba kolm nädalat haiglas olnud ja kellele tehti eelmisel kolmapäeval südamelõikus. Pealegi rääkisid Harry ja Meghan kuningannast intervjuus vaid head. Ent pärast intervjuud ilmunud lisaklipis väitis Harry, et soovis Megxiti-plaane vanaemaga arutada, kuid teda ei lubatud monarhi jutule – nii raudne olevat õukondlaste võim.