Foto: HARPO PRODUCTIONS
Tele
8. märts 2021, 10:00

HÄBILUGU: kuninglikud kommentaatorid sarjasid Sussexite intervjuud seda nägemata

Nimekatel Briti kuningakoja kommentaatoritel on silmad häbi täis: Youtube’i pullivennad meelitasid nad raha eest Harry ja Meghani intervjuud kommenteerima, ilma et nad oleksid seda näinudki.

The Guardiani teatel andsid neli kommentaatorit, sealhulgas Elizabeth II endine pressiesindaja Dickie Arbiter ning CNNi kuninglik kommentaator Victorie Arbiter, reedel intervjuu olematule uudistefirmale, mille olid loonud Youtube’i vembuvennad Josh Pieters ja Archie Manners. Tandem maksis kommenteerijatele raha ning lubas, et klipp jõuab eetrisse kohe peale Oprah’ pommintervjuud. 

Ükski kommentaatoritest polnud selleks ajaks intervjuud näinud. Ometi väitis ajakirja Majesty peatoimetaja Ingrid Seward, et Meghani etteaste oli tema silmis näitemäng. "Minu silmis oli see näitlejanna, kes andis suurepärase etteaste – Meghan näitles algusest lõpuni."

Richard Fitzwilliamsi nimeline kommentaator kritiseeris, et intervjuu polnud tasakaalustatud. Oprah olevat Sussexite suhtes ülemäära osavõtlik olnud ning polnud neid liistule tõmmanud. Fitzwilliams lisas, olemata usutlust näinud: "Kirjeldades oma suhteid kuningliku pere liikmetega, kasutas Meghan äärmiselt krõbedaid väljendeid."

Vembumeeste utsitusel arutasid kommentaatorid isegi teemasid, mida intervjuus üldse polnud ning mille pullivennad olid ise välja mõelnud – sealhulgas Meghani toetust eeslite varjupaigale ning koroonaviiruse vaktsiinist keeldumisele. 

Josh Pieters ja Archie Manners on oma vempude poolest kurikuulsad: neil õnnestus jätta ansambli Little Mix lauljatarile Perrie Edwardsile mulje, et too annab intervjuud Borati filmis osalemiseks, ning nad esitasid reality-tähe Gemma Collinsi Nobeli rahupreemia nominendiks. 

"Meil tekkis küsimus, kas inimesed on valmis rääkima asju, mis pole tingimata tõesed, vaid selleks, et Harry ja Meghani intervjuu kõmust kasu lõigata, ning selgus, et jah," kommenteeris tandem The Guardianile.