Karmel KillandiFoto: Erlend Štaub
Inimesed
5. märts 2021, 15:23

Karmel Killandi „Eesti laulu“ meetmetest: koroona kiirtesti teevad eranditult kõik (5)

ETV elamussaadete toimetuse juht Karmel Killandi kinnitab, et "Eesti laulu" finaal toimub nii nagu lubatud. "Me väga üritame pakkuda uusi saateid ja, mis seal salata, olen muusikute poolt ka. Väga keeruline on olla kodus ja mitte laulda. Nii nagu sportlastelgi, hääl vajab ka treenimist. Me üritame kõik teha selleks, et homne finaal läheks ilusti," sõnab ta R2 saates "Hommik". 

Killandi märgib, et täna, 5. märtsil hakkab inimeste testimine Saku suurhalllis, et kõik püsiksid terved ja finaal saaks toimuda – testi teevad eranditult kõik. "On olemas ka kiirtestid, mis võimaldavad eristada, kas keegi on nakatunud või mitte," sõnab Karmel ja lisab, et juhul, kui keegi on nakatunud, saadetakse ta koju.

"Kui võistlejatest keegi haigestub, siis mängime ette tema poolfinaali esituse. Selleks, et võistlejatel oleks ikkagi võrdne etteaste," lausub Killandi. 

Koroonapandeemiast tingituna toimub "Eesti laul" sootuks teistmoodi ja ettevalmistusperiood pole olnud kerge. "On raske, et iga päev oled justkui turbulentsis. Iga päev on uued reeglid ja asjad, mida jälgida. Aga kui olukord puudutab inimeste tervist, on see üle keskmise tõsine ja peame olema vastutustundlikud," ütleb ETV elamussaadete juht.