Nicola PagettFoto: VIDA PRESS
Inimesed
5. märts 2021, 12:49

Vähk murdis menusarja „Kahe korruse rahvas“ näitlejanna

Londonis suri 75 aasta vanuses näitlejanna Nicola Pagett, kes oli mänginud 1970. aastate hittseriaalis "Kahe korruse rahvas" hellitatud peretütart Elizabeth Bellamyt. Näitlejanna oli vähem kui kolm nädalat tagasi saanud ajuvähi diagnoosi.

Daily Maili teatel oli Nicola võidelnud stoiliselt ajuvähiga, kuid tema surm 3. märtsil olnud siiski ootamatu. Omaaegne telekuulsus elas Londonis üksi koos oma kahe pärsia kassiga. Temast jääb lisaks tütrele maha õde Angela.

Tütar Eve Swannell kinnitas BBC Newsile, et ema suri kolmapäeval väga rahulikult. Ajuvähk oli näitlejannal diagnoositud vähem kui kolm nädalat tagasi. "Kõik juhtus väga äkki. Olin tema kõrval."

Pagett oli omal ajal tuntud näitleja: 1977 valis BBC ta lühisarja "Anna Karenina" nimiossa ning tal oli naispeaosa veel mitmes sarjas. Kuid Pagetti karjääri varjutas haigus. 1997. aastal ilmunud mälestusteraamatus "Diamonds Behind My Eyes" kirjutas näitlejanna avameelselt oma maniakaal-depressiivsest psühhoosist. Samal aastal lahutas Pagett 22 aastat kestnud abielu Eve'i isa Graham Swanelliga.

Pagett kirjeldas raamatus, kuidas tal oli tekkinud hullumeelne kirg televiisoris nähtud mehe vastu. Raamatus nimetab ta meest Võõraks, kuid kümmekond aastat tagasi kirjutati Briti ajakirjanduses, et tegu oli peaminister Tony Blairi pressisekretäri Alastair Campbelliga. Näitlejanna kirjutas mehele sadu kirju, kuid sedamööda, kuidas haigus süvenes, kannatas ka tema abielu: Nicola süüdistas oma meest verepilastuslikus suhtes toona 15aastase tütrega ning Eve'ile heroiini söötmises. Pagett toonitas raamatus siiski, et ta paranes haigusest.