Kaja KallasFoto: Robin Roots
Inimesed
5. märts 2021, 11:41

Peaminister Kaja Kallas: nädalavahetusel võtan aega pere jaoks, et ma läbi ei põleks (26)

„Kõik asjad on üsna keerulises seisus: riigi rahaline ja majanduslik olukord ning koroonakriis. Tõepoolest ei tea, et keegi oleks pidanud ametis alustama nii keset kriisi,“ sõnab Star FMi hommikuprogrammis peaminister Kaja Kallas ja tõdeb, et praegu on erakordselt rasked ajad.

Ajal, mil koroonaviiruse leviku takistamiseks on valitsus kehtestanud mitmed piirangud, tunneb ka Kallas puudust asjadest, millest iga inimene. „Sellest, et saaks sõpradega vabalt kohtuda, käia kontserdil,  teatris, muuseumis või trennis ning siseruumis ei peaks maski kandma,“ ütleb ta.

Ka peaministri tööpäevad on keset koroonakriisi väga pikale veninud ja vabu puhkepäevi palju pole. „Praegu on karmid ajad. Kogu aeg tuleb jälgida sõnumeid ja tuleb ka kiiresti reageerida ning tegutseda,“ räägib Kallas. Samas on ta üritanud hoida nädalavahetused võimalikult vabad, et perega olla. „Selleks, et lihtsalt läbi ei põleks.“

Kui tööpäeviti jälgitakse Kallase iga sammu ja alati peab esinduslik välja nägema, siis nädalavahetusel meeldib talle vabamalt võtta. „Siis meeldib mulle käia juuksed krunnis ja vabamalt, mis on päris mõnus. Naljakal kombel ütles ka poeg väiksena, et kui mul on juuksed krunnis, olen emme, kui juuksed lahti, olen Kaja Kallas,“ räägib peaminister.

Nagu paljud teised, elab ka Kallas kaasa „Eesti laulule“ ja ütleb, et talle meeldivad väga Kaire Vilgats ja Dagmar Oja ehk Suured tüdrukud, kellel on laval niivõrd hea energia. Kodus olid tema sõnul lemmikartistide teemal aga vaidlused: „Poisid fännavad Uku Suvistet ja hääletasid tema poolt, sest eelmisel aastal ta ei saanud ju Eurovisionile minna ja laul on ka tore.“