Rotterdami Eurovisioni toimumispaik Ahoy Arena.Foto: Reuters/Scanpix
Saund
4. märts 2021, 11:59

Korraldajad: Eurovisioni puhul on reisimine vajalik (4)

Mullune Rotterdami Eurovision jäi koroonapandeemia tõttu ära, kuid tänavu on viiruse kiuste sihiks seatud otsekontserdid artistidega 41 riigist. Lauluvõistluse juht Martin Österdahl ütles BBC Newsi intervjuus, et osalejatel on vaja Rotterdami sõita.

"See pole mingi puhkusereis, see on tegelikult töö, mis tuleb ära teha," kommenteeris Österdahl. Selle asjus, kas lauljad esinevad publiku ees, pole tema sõnul veel otsust langetatud. Österdahli sõnul loodetakse korraldada võimalikult normaalne Eurovision. "Loodetavasti on meil mõningane publik, ülekande õhkkonnale annab inimeste kohalolu palju juurde."

Tavapärased ligi 40liikmelised delegatsioonid peavad sedapuhku olema poole väiksemad. Rakendatakse põhjalikke tervisemeetmeid - enne sõitu peaksid osalejad olema karantiinis ning Rotterdamis viibima kogu võistlusvälise aja hotellis. Kommentaatorid kajastavad võislust ventileeritud boksidest. Igaks juhuks peavad artistid lindistama kontsertetteaste, mida kasutatakse juhul, kui mõni artist ei saa pandeemia tõttu Rotterdami sõita või peab karantiinis viibima.

Österdahli sõnul töötati uusimad plaanid välja pärast jutuajamisi teiste rahvusvaheliste live-sündmuste korraldajatega. "Oleme olnud tihedas kontaktis selliste organisatsioonidega nagu Vormel-1, tenniseturniir, golfiühingud, ning parimatest kogemustest õppust võtnud."