Will Ferrell ja Rachel McAdams filmi plakatil. Foto: VIDA PRESS
Saund
3. märts 2021, 13:45

VIDEO | Islandlased upitavad Eurovisioni-komöödia hitti Oscari nominendiks

Netflixi menukomöödia "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" kulminatsiooniks kujunenud laul "Husavik" on valitud Oscari kandidaatide pikka nimekirja. Nüüd on Islandil asuva päris-Húsavíki elanikud algatanud kampaaniat laulu Oscari-šansside tõstmiseks. 
Wiwibloggsi teatel on "Husavik" üks 15 laulust, mis on valitud parima originaallaulu Oscari kandidaatide hulka. Kuid nominatsioonini jõuab neist paladest vaid viis. Seni kui Ameerika filmiakadeemia liikmed otsustavad, milline laul on esiviisikusse pääsemise vääriline, püüavad Húsavíki islandlased komöödiahiti võidulootusi turgutada. Selleks on filmitud sümpaatne kampaaniavideo.  

Oma avalduses seletavad kohalikud, et Covid-19 on paljuski turismindusest elatuvale linnale ränga hoobi andnud, kuid Netflixi film, kus Húsavíki ilust lauldakse, on sealsete elanike tuju tõstnud. Palast on saanud peaaegu kohalik hümn.

Húsavíki elanikud avaldavad lootust, et tänu Eurovisioni-filmile võib nende õnn pöörduda. "Selles on oma loogika. Film jutustab lugu, ja Islandil on pikad jutuvestmise traditsioonid, mis ulatuvad keskaegsete saagade pärandisse."

"Húsavíki linnale oleks suur au saada tema nime kandva laulu kaudu, millele elu andnud film ülistab muusika väge, osa maailma suurimast sündmusest, mis toonitab filminduse ajalugu ja väärtust ning seega nüüdisaegset jutuvestmist."