"Suur pühapäev"Foto: TV3
Tele
1. märts 2021, 18:54

ARVUSTUS | Uus sõu „Suur pühapäev“ on varasema telesaate koopia. TV3: kuna mitmed asjad on muutunud, andsime saatele uue nime (49)

Pühapäeva õhtul alustas TV3 ekraanil uus telesaade „Suur pühapäev“. Esimestest minutitest oli asi kuidagi maru tuttav, küllap seetõttu, et sõu sarnaneb liigagi palju kunagisele saatele „Me armastame Eestit“. 

Võistlemas on kaks võistkonda – valge ja sinine – täpselt nagu eelmisel korral. Vahetunud on vaid kaptenid, sest Peeter Oja ja Hannes Võrno kingadesse on astunud Kristjan Jõekalda ning Teet Margna. Telesõud juhib Eda-Ines Etti asemel sel korral Karl Erik Taukar, kes on küll väga hea saatejuht, kuid kuna Inesel oli oma stiil ja kõigil meeles „Me armastame Eestit“, on algul raske Taukarit nautida.

Kõik muu on justkui koopia varasemast telesaatest – alguses tutvustavad kaptenid oma võistkonda ja kaunid tantsijad, kes on muuhulgas samad, näitavad auhindu. Seejärel läheb mänguks ja kahjuks peab tõdema, et ka siin pole miskit uut välja mõeldud ning enamik mängudest on televaatajale tuttavad saatest „Me armastame Eestit“. 

Tehtud on vaid imepisikesed kosmeetilised muudatused – näiteks laulavad välismaalaste asemel lapsed ning sisse on toodud ka paar uut mängu. Siiski on suuremas osas kõik sama. 

Kogu asi paneb õlgu kehitama – miks otsustas TV3 tuua ekraanile uue saate, mis on üks ühele varasema telesõuga ja miks ei toodud siis  taas ekraanile saadet “Me armastame Eestit”?

TV3 avalike suhete juht Annely Adermann räägib, et „Suur pühapäev“ on kevadhooaja särav muusikaline telemäng, mis põhineb maailmakuulsal formaadil „I Love My Country“. „Kuna saatejuht, tiimide kaptenid, stuudiobänd ja ka mitmed mängud on täiesti uued, andsime varem „Me armastame Eestit“ nime all populaarseks saanud saatele uue nime: „Suur pühapäev“. Karl-Erik Taukari juhtimisel võtavad lustlikus saates mõõtu kaks tuntud inimestest koosnevat meeskonda, mida juhivad kaptenid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.  Stuudios teeb muusikat Karl Erik Taukar bänd ning solistidena rõõmustavad Eleryn Tiit ja Inga,“ selgitab ta. 

„Kui „Suure pühapäeva“ avasaates osalesid Anne Veski, Jüri Pootsmann, Juss Haasma, Brigitte Susanne Hunt, Synne Valtri ja Koit Toome, siis juba sel pühapäeval jõuab eetrisse TV3 25.sünnipäeva auks valminud erisaade, kus osalevad Tanja Mihhailova-Saar, Sander Rebane, Alari Kivisaar, Mart Sander, Birgit Sarrap ja Saara Pius – kõik TV3 legendaarsete saadetega seotud staarid,“ lisab Adermann.