Fred Segal 2005. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
28. veebruar 2021, 12:00

Suri Los Angelese moekuulsus Fred Segal

Neljapäeval suri 87 aasta vanuses Los Angelese moedisainer Fred Segal, kelle kaupluste esimeste fännide seas olid The Beatles, Diana Ross ja "Charlie inglite" täht Farrah Fawcett. 

1960. aastatest saadik Los Angelese moeareenil tooni andnud Segal suri ajakirja People teatel insuldi tüsistuste tagajärjel. Moedisainerit jääb leinama viis last, kümme lapselast, kaks lapselapselast, abikaasa Tina ning Tina kaks last ja lapselaps.

"Kurvastame väga meie asutaja ja cool'i-kuraatori Fred Segali lahkumise üle," ütles Fred Segali nüüdne omanik ja juht Jeff Lotman People'ile tehtud avalduses. Lotmani sõnul rajas Segal poevõrgustiku, mis on jätkuvalt Los Angelese popkultuuri keskmes. "Fred Segal defineeris Los Angelese moe tähenduse ning vallandas kõigi aegade esimese teksabaariga revolutsioonilise stiilinihke."

Segal avas oma esimese poe Lääne-Hollywoodis 1961. aastal. Firma veebikülje teatel olid tema esimeste fännide seas The Beatles, Diana Ross, Elvis Presley ja Farrah Fawcett. "Kuuekümnendail polnud paparatsosid ja tabloide ja internetti nagu praegu," on Segal seletanud. "Aga biitlid tulid poodi ja see pälvis nii suurt tähelepanu, et väljas tekkis liiklusummik." Nüüdseks on Segali kauplusi üle kogu maailma.