FILMIKIRES POLNUD TÕELIST TÕMMET: Nii Andrei Mjagkov kui ka Barbara Brylska on rääkinud, et selline kirg nagu nende tegelaskujudel filmis „Saatuse iroonia ehk hüva leili!“ poleks nende vahel võimalik olnud – nad ei tekitanud teineteises vähimatki tõmmet.Foto: Vida Press
Film
26. veebruar 2021, 22:30

ARMASTUS TÖÖPOSTIL: Andrei Mjagkov naerutas-nututas miljoneid naisi, kuid tema süda tuksus noorpõlvearmastusele (1)

Sugugi mitte esimese armastaja välimusega Andrei Mjagkov sai üle Nõukogude Liidu tuntuks Eldar Rjazanovi romantilise komöödiaga „Saatuse iroonia ehk Hüva leili!“ ning naerutas-liigutas publikut sama lavastaja lembeloos „Armastus tööpostil“. 18. veebruaril siitilmast lahkunud näitleja enese süda tuksus vaid ühele naisele, kellesse ta oli teatrikoolis armunud esimesest pilgust. Anastassia Voznessenskaja käte vahel ta hinge heitiski. 

Komsomolskaja Pravda teatel hakkas 82aastasel Andrei Mjagkovil 18. veebruaril oma kodus halb: südamelõikuse läbinud filmistaari tabas infarkt. Näitlejannast abikaasa Anastassia Voznessenskaja kutsus küll kiirabi ning meedikud üritasid armastatud näitlejat elustada, kuid see ei õnnestunud. 20. veebruaril saadeti Andrei Tšehhovi-nimelisest Moskva kunstiteatrist viimsele teele ning sängitati Trojekurovo kalmistule, kuid temaga enam kui 55 aastat ühist teed sammunud Anastassia (77) ei tulnud ärasaatmisele ega matusele. Tema tervislik seisund oli liiga halb. 

Edasi lugemiseks: