Sussexi hertsogipaar mullu märtsis Westminster Abbeys oma viimasel ülesastumisel Briti kuningliku pere tegevliikmetena. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. veebruar 2021, 11:12

Avameelne intervjuu: Harry taandus kuninglikust elust, sest ajakirjandus laastas ta vaimset tervist (5)

Prints Harry rääkis James Cordeni saates "The Late Late Show", et ta ei pööranud kuninglikele kohustustele selga. "Tegin seda, mida teeks iga teine abikaasa ja isa - pidin oma pere siit minema toimetama."

36aastane prints sõidab Cordeni saates ekskursioonibussiga mööda Los Angelest ning teda võib kuulda ka räppimas. Kuid Harry sõnum on tõsine - ta kinnitab, et oli sunnitud kuninglikest kohustustest loobuma ning perega Põhja-Ameerikasse kolima, sest Briti ajakirjandus oli mürgine ning kahjustas tema vaimset tervist. "Ma ei pööranud [kuningakojale] selga," kinnitab prints. "Me ei pööranud selga - ja mis puutub minusse, siis mis otsuseid sealpool ka ei tehtaks - ma ei pööra kunagi selga."

Harry rääkis liigutavalt ka oma naisest Meghanist: talle olnud juba teisel kohtamisel selge, et USA näitlejanna on tema jaoks see üks ja ainus. "Teisel kohtingul hakkasin mõtlema: "Ohoo, see asi on meil üsna eriline." Asi polnud mitte selles, kuks me käisime, vaid lihtsalt meie omavahelises klapis, me tundsime end teineteise seltsis niivõrd mõnusalt."

Vahepeal ilmus Meghan ka mobiiliekraanil kaadrisse: Cordenit üllatas, et abikaasa kutsus Harryt Haz'iks. 

Kui Corden uuris, kes võiks menusarjas "Kroon" Harryt kehastada, vastas prints: Damian Lewis. Punapäine näitleja on tuntud arvukatest filmidest ja seriaalidest, nagu "Relvavennad", "Forsyte'ide saaga" ja "Homeland". Harry ütles, et eelistab tema perekonna elu kujutavat "Krooni" uudistele - seriaal ei teesklevatki tõepärasust.